Το Google έγινε πολύχρωμο για έναν πολύ ιδιαίτερο λόγο | Photo

08:52 2/6/2017 - Πηγή: iPop

Το Google έγινε πολύχρωμο για έναν πολύ ιδιαίτερο λόγο κι αυτός δεν είναι άλλος απ’ το ότι τιμάει σήμερα τον Gilbert Baker, τον Αμερικανό καλλιτέχνη που βρίσκεται πίσω απ’ τη σημαία με τα χρώματα του ουράνιου τόξου της LGBTQ κοινότητας.

Ο Baker σχεδίασε τη σημαία των 8 χρωμάτων, το καθένα απ’ τα οποία αντιπροσωπεύει και μια διαφορετική πτυχή της ανθρωπότητας:

Ροζ για την σεξουαλικότητα, κόκκινο για τη ζωή, πορτοκαλί για τη θεραπεία, κίτρινο για το φως

του ήλιου, πράσινο για τη φύση, τιρκουάζ για την τέχνη, indigo για την αρμονία και βιολετί για το ανθρώπινο πνεύμα.

Η σημαία έγινε γρήγορα ένα παγκόσμιο σύμβολο για την αποδοχή, την ειρήνη και την αγάπη. Λίγα χρόνια μετά η σημαία άλλαξε και παρέμειναν έξι από τα οκτώ χρώματα. Το ροζ ύφασμα ήταν πάρα πολύ ακριβό, και το τιρκουάζ με το μπλε indigo συνδυάστηκαν σε ένα χρώμα, μπλε ρουά.

Ο Baker έφυγε απ’ τη ζωή τον περασμένο Μάρτιο σε ηλικία 65 ετών.

Η πρώτη χρωματιστή σημαία υψώθηκε τον Ιούνιο του 1978 στην παρέλαση υπερηφάνειας στο Σαν Φρανσίσκο και έκτοτε καθιερώθηκε διεθνώς ως το σύμβολο του κινήματος.

Ο Baker, ωστόσο, αρνήθηκε να υποβάλει αίτηση για να κάνει εμπορικό σήμα τη δημιουργία του. «Ήταν το δώρο του στον κόσμο», είπε στους New York Times στενός του φίλος και ακτιβιστής: «Μου είχε πει πω όταν η σημαία του κυμάτισε για πρώτη φορά, κατάλαβε αμέσως πως αυτό θα ήταν το έργο της ζωής του».

The post Το Google έγινε πολύχρωμο για έναν πολύ ιδιαίτερο λόγο | Photo appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα