Απομακρύνονται οι πρόσφυγες απ’ το Ελληνικό

08:23 2/6/2017 - Πηγή: iPop

Απομακρύνονται οι πρόσφυγες απ’ το Ελληνικό καθώς είναι σε εξέλιξη απ’ τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την εκκένωση των χώρων και των κτηρίων του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό από πρόσφυγες και μετανάστες.

Η επιχείρηση εκκένωσης ξεκίνησε στις 6:30 το πρωί, με τις δυνάμεις της αστυνομίας να έχουν παραταχθεί έξω από τις τρεις δομές, ενώ έχουν αποκλείσει και την είσοδο στο χώρο. Εννέα πούλμαν, μισθωμένα από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και αστικά λεωφορεία

θα μεταφέρουν τους πρόσφυγες.

Πού θα μεταφερθούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες;

Αστυνομικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, γνωστοποίησαν πως οι οικογένειες που διαμένουν στα γήπεδα χόκεϊ και μπέιζμπολ και στην αίθουσα αφίξεων του παλαιού αεροδρομίου (περί τα 500 άτομα) θα μεταφερθούν στη νέα δομή φιλοξενίας στη Θήβα (πρώην Κλωστήριο Σακίρογλου) και τα μεμονωμένα άτομα (περί τα 150) θα μοιραστούν σε διάφορες δομές (Θήβα, Δερβένι, Οινόφυτα), αφού πρώτα μεταφερθούν για εξακρίβωση στοιχείων στο τμήμα αλλοδαπών.

Οι ίδιες πηγές τόνισαν πως το 10% αυτών των ανθρώπων δεν έχουν εκφράσει θέληση ν’ αποχωρήσουν.

Σημειώνεται πως θα υπάρξει διαπραγμάτευση με τη συμμετοχή διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας, διερμηνέων και εκπροσώπων του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, για όσους πρόσφυγες και μετανάστες αντιδράσουν στη μεταφορά τους.

Το βράδυ της Πέμπτης, οι αρμόδιες Αρχές μοίρασαν ειδικές συσκευασίες στους πρόσφυγες προκειμένου να μαζέψουν τα πράγματά τους.

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., η επιχείρηση μεταγκατάστασης εξελίσσεται ομαλά μέχρι αυτή την ώρα.

The post Απομακρύνονται οι πρόσφυγες απ’ το Ελληνικό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα