Υποστήριξη από Moscovici και επίθεση από Schäuble

21:15 1/6/2017 - Πηγή: iPop

Υποστήριξη από Moscovici και επίθεση από Schäuble στην ελληνική Κυβέρνηση, ενώ κορυφώνεται η αγωνία ενόψει του Eurogroup της 15ης Ιουνίου. Η Κυβέρνηση ελπίζει σε συνολική λύση και για το χρέος το αργότερο μέχρι τα τέλη του μήνα, ωστόσο, τα μηνύματα που έρχονται από Ευρώπη δεν είναι πάντα αισιόδοξα.

Ο Pierre Moscovici, μιλώντας την Πέμπτη

στο Οικονομικό Φόρουμ των Βρυξελλών, εστίασε στην ανάγκη λήψης αποφάσεων στην Ευρωζώνη με περισσότερη διαφάνεια και πιο δημοκρατικές διαδικασίες.

Μιλώντας ειδικά για την χώρα μας, ο Ευρωπαίος Επίτροπος υπογράμμισε ότι «το να αποφασίζουμε πίσω από κλειστές πόρτες για την τύχη της Ελλάδας χωρίς καμία δημοκρατική λογοδοσία, είναι κάτι που δεν μπορεί να συνεχιστεί για πάντα».

Δεν είναι αυτό που χρειαζόμαστε

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως «βρισκόμαστε σε αυτό το πάνελ τρεις υπουργοί και εγώ, πρώην υπουργός και τώρα επίτροπος- οι οποίοι συμμετέχουμε στις συνεδριάσεις του Eurogroup και, δεν πρέπει να είμαστε και τόσοι περήφανοι για αυτό».

Παραχωρώντας συνέντευξη στη βελγική εφημερίδα L’ Echo, ο κ. Moscovici προειδοποίησε ότι «θα υπάρξει λαϊκή εξέγερση αν η Ευρωζώνη δεν μειώσει τις αποκλίσεις της».

Σφοδρή επίθεση Schäuble σε Ελλάδα και Τσίπρα

Σφοδρή επίθεση έκανε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schäuble στην Ελλάδα γενικότερα, αλλά και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Μιλώντας την Πέμπτη σε συνέδριο της κρατικής τηλεόρασης της Γερμανίας, ZDF, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ εξαπέλυσε επίθεση στην Κυβέρνηση λέγοντας ναι μεν η Ελλάδα έχει κάνει βήματα προόδου, ωστόσο, «η πολιτική της ηγεσία επιμένει να φορτώνει το βάρος στους αδύναμους».

Μάλιστα, έκανε και προσωπική αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα για τον οποίο σχολίασε ότι αναδείχθηκε στην εξουσία, υποσχόμενος να καταργήσει τα προνόμια για τους εφοπλιστές, αλλά τελικά δεν έκανε τίποτα.

Νωρίτερα, το Bloomberg μετέδιδε, επικαλούμενο Ευρωπαίους αξιωματούχους, ότι υπάρχει η περίπτωση να μην προταθεί στο επικείμενο Eurogroup, στην Ελλάδα ένα ουσιαστικά βελτιωμένο πακέτο με σκοπό την ελάφρυνση του χρέους.

The post Υποστήριξη από Moscovici και επίθεση από Schäuble appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα