Δεν κινδυνεύουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο ξεκαθαρίζει ο Τσίπρας

14:08 9/2/2016 - Πηγή: iPop

Να ξεκαθαρίσει ότι τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο δεν κινδυνεύουν, θέλησε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής του επικοινωνία που είχε με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου, ‘Ολγας Γεροβασίλη, ο κ. Τσίπρας συνομίλησε με την κα Μέρκελ

μετά την επίσκεψη της στην Τουρκία.

Ο Πρωθυπουργός εστίασε στις δηλώσεις που έκανε αναφορικά με τη βοήθεια που θα μπορούσε να παρέχει το ΝΑΤΟ η κα Μέρκελ και κατέστησε σαφές ότι η οποιαδήποτε εμπλοκή του ΝΑΤΟ θα αφορά μόνο τα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός τόνισε:

Το ΝΑΤΟ δεν θα πρέπει να θίγει με κανέναν τρόπο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Τι είπε για το ΝΑΤΟ η Καγκελάριος;

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον κ. Νταβούτογλου τόνισε:Θα εκμεταλλευτούμε τη συνάντηση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ για να συζητήσουμε τις δυνατότητες και σε ποιο βαθμό το ΝΑΤΟ μπορεί να βοηθήσει όσον αφορά την επιτήρηση στη θάλασσα προκειμένου να υποστηριχθεί το έργο της Frontex και της τουρκικής ακτοφυλακής

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών την Τρίτη, η κ. Γεροβασίλη δήλωσε πως στη συνάντηση Τσίπρα- Μέρκελ δεν τέθηκε το θέμα των κοινών περιπολιών στο Αιγαίο.

Αξίζει να τονιστεί πως στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν Μέρκελ- Νταβούτογλου, βασικό θέμα ήταν η «καλύτερη συνεργασία» έτσι ώστε να μπορέσουν να μειωθούν οι προσφυγικές ροές και να διευκολυνθεί το έργο φύλαξης των συνόρων που έχει αναλάβει η Frontex.

The post Δεν κινδυνεύουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο ξεκαθαρίζει ο Τσίπρας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα