Την ενίσχυση της Ελλάδας για το προσφυγικό ζητά ο Σταϊνμάιερ

11:33 17/3/2016 - Πηγή: iPop

Στην ενίσχυση της χώρας μας αναφορικά με το προσφυγικό εστίασε σε συνέντευξη του ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο οποίος χαρακτηριστικά ανέφερε: «Οι εικόνες από την Ειδομένη καταδεικνύουν με δραματικό τρόπο που οδηγούν οι εθνικές μονομερείς πρωτοβουλίες».

Ο Γερμανός Υπουργός σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύθηκε την Πέμπτη στην εφημερίδα Passauer Neue Presse έδειξε την στήριξη του στην πολιτική που υιοθετεί αναφορικά με το προσφυγικό η καγκελάριος, ‘Ανγκελα Μέρκελ και επισήμανε:

«Αναμένω ότι η Ευρώπη θα συγκλίνει ξανά», είπε εν όψει της σημερινής Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. με την Τουρκία στις Βρυξέλλες.

«Μπορεί να υπάρξει μόνο μια ευρωπαϊκή λύση στο προσφυγικό πρόβλημα. Οι εικόνες από την Ειδομένη καταδεικνύουν με δραματικό τρόπο που οδηγούν οι εθνικές μονομερείς πρωτοβουλίες» δήλωσε και πρόσθεσε «ευρωπαϊκή λύση σημαίνει συμφωνία με την Τουρκία, η οποία να εμποδίζει επιτέλους την αναχώρηση για ένα άκρως επικίνδυνο ταξίδι ανθρώπων που πέφτουν στα χέρια αδίστακτων δουλεμπόρων».

Ενώ αναφερόμενος στην μετανάστευση ο Σταϊνμάιερ σημείωσε: «Η παράνομη και ανεξέλεγκτη μετανάστευση θα πρέπει να αντικατασταθεί με νόμιμα και ελεγχόμενα ποσοστά» και ζήτησε «να ενισχυθεί η υποστήριξη προς την Ελλάδα, ώστε να είναι σε θέση να εφαρμόσει τις συμφωνίες αμέσως».

The post Την ενίσχυση της Ελλάδας για το προσφυγικό ζητά ο Σταϊνμάιερ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα