Προς ολοκλήρωση της αποχώρησης των ρωσικών στρατευμάτων από τη Συρία

09:49 17/3/2016 - Πηγή: iPop

Αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες δύο με τρεις μέρες η αποχώρηση του μεγαλύτερου μέρους των ρωσικών στρατευμάτων από τη Συρία, όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τετάρτη έγινε γνωστό πως το Ισραήλ ζητά εγγυήσεις από την Ρωσία ότι η απόσυρση των στρατευμάτων της δεν θα ενδυναμώσει οργανώσεις όπως η Χεζμπολάχ και συριακές παραστρατιωτικές οργανώσεις.

Το Ισραήλ

είχε διατηρήσει ουδέτερη στάση απέναντι στο συριακό, ωστόσο, είχε προχωρήσει σε αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ στη Συρία για να εμποδίσει τον ανεφοδιασμό της οργάνωσης με όπλα εξελιγμένης τεχνολογίας.

Τονίζεται ότι ένας στρατηγός και δύο αξιωματικοί του Ιράν που είναι μέλη της οργάνωσης φέρεται να έχουν χάσει τη ζωή τους στη Συρία από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές.

Από τότε που ξεκίνησαν οι ρωσικές επιδρομές, Ισραήλ και Ρωσία βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με σκοπό να μην υπάρξει εμπλοκή τους. Ρώσος διπλωμάτης είπε σχετικά με την συνεργασία των δύο χωρών: «Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, προκειμένου τα συμφέροντα της εθνικής ασφάλειας του Ισραήλ, να μη θιγούν από τη διαδικασία».

Εκπρόσωπος Τύπου του Ρωσικού ΥΠΕΞ διαβεβαίωσε ότι η απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων δεν θα αποδυναμώσει αμυντικά τον Μπασάρ Αλ- Άσαντ.

The post Προς ολοκλήρωση της αποχώρησης των ρωσικών στρατευμάτων από τη Συρία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα