Την Ειδική Γραμματεία τους θα έχουν στο εξής τα κόκκινα δάνεια

09:50 28/1/2016 - Πηγή: iPop

Ειδική Γραμματεία συστήνεται για την διαχείριση των κόκκινων δανείων, με τον επικεφαλής Γραμματέα να έχει τόσο αποδοχές όσο και αρμοδιότητες παρόμοιες μ’ εκείνου του Υπουργείου.

Φυσικά η νέα Γραμματεία για την σύστασή της προϋποθέτει και νέες προσλήψεις, μετατάξεις και αποσπάσεις.

Τι θα καλείται να κάνει η Γραμματεία;θα συμβάλει στην οργάνωση ενός ολοκληρωμένου μηχανισμού αποτελεσματικής διαχείρισης των ιδιωτικών «κόκκινων» δανείων,
θα
αναπτύξει ένα πλήρες ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης ιδιωτικού χρέους στο οποίο θα καταγράφεται και θα επεξεργάζεται ό,τι σχετίζεται με τα ιδιωτικά δάνεια,θα έχει την ευθύνη λειτουργίας τηλεφωνικού κέντρου (help desk) για την άμεση εξυπηρέτηση των δανειοληπτών και όσων ενδιαφέρονται να λάβουν δάνειο,θα λειτουργήσει δίκτυο ενημέρωσης και υποστήριξης το οποίο θα παρέχει οικονομικές και νομικές συμβουλές για τη λήψη δανείων αλλά και σε όσους έχουν λάβει ήδη δάνεια, ανεξάρτητα εάν είναι δάνεια νοικοκυριών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων κ.λπ.θα δημιουργήσει ιστοσελίδα που θα παρέχει οδηγίες για τη συμπλήρωση αιτήσεων προς τις τράπεζες και τους άλλους κρατικούς φορείς, ενώ θα παρέχει πληροφορίες στους οφειλέτες για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους,θα προτείνει τη βελτίωση της νομοθεσίας που ρυθμίζει την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους και θα εισηγείται νομοθετικά μέτρα στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΚΥΣΔΙΧ),θα υποβάλλει προτάσεις για την αντιμετώπιση των καθυστερούμενων δανείων και τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου για την αγορά ακινήτων,θα συντονίζει το έργο των εμπλεκόμενων κρατικών φορέων και των συναρμόδιων υπουργείων και του Συνηγόρου του Καταναλωτή.

Σημειώνεται ότι ο ειδικός Γραμματέα θα έχει διετή θητεία, το ίδιο και ο αναπληρωτής. Στον Πρωθυπουργού και τους υπουργούς του ΚΥΣΔΙΧ (Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους) θα ανήκει η απόφαση για τον διορισμό του ειδικού Γραμματέα. Ο ειδικός Γραμματέας θα πρέπει να είναι οπωσδήποτε κάτοχος μεταπτυχιακού ή διδακτορικού.

Επιπλέον 225 άτομα ειδικοτήτων θα προσληφθούν.

Σ’ όλη την Ελλάδα θα συσταθούν 30 κέντρα Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών. Τα 4 θα είναι σε Αττική, τα 2 σε Θεσσαλονίκη και από ένα θα έχει κάθε νομός της Ελλάδας.

The post Την Ειδική Γραμματεία τους θα έχουν στο εξής τα κόκκινα δάνεια appeared first on iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
ειδική γραμματεία για κοκκινα δανεια
Τυχαία Θέματα