Έτοιμη και η Σουηδία να αρχίσει τις απελάσεις προσφύγων την ώρα που ο ΟΗΕ δίνει στη δημοσιότητα υπέρογκους αριθμούς

09:49 28/1/2016 - Πηγή: iPop

Μετά την είδηση, ότι η Γερμανία πλέον μπορεί να «διώξει» τους παραβάτες πρόσφυγες και μετανάστες, ενημερωθήκαμε και για τη Σουηδία που δείχνει έτοιμη να αρχίσει τις απελάσεις προσφύγων. Την ίδια στιγμή ο ΟΗΕ τονίζει πως 1 εκατ. μετανάστες από την Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Ασία, το 2016, θα περάσουν στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της χώρας, οι απελάσεις προσφύγων αναμένεται να φτάσουν τις 80.000.

Τι είπε ο Σουηδός υπουργός, Άντερς Ίγκεμαν;

Μιλάμε

για 60.000 άτομα αλλά ο αριθμός θα μπορούσε να αναρριχηθεί σε 80.000 άτομα

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα, η Κυβέρνηση της χώρας έχει ήδη ζητήσει από την αστυνομία και τις αρμόδιες αρχές, που είναι επιφορτισμένες με τους μετανάστες, να οργανώσουν άμεσα την απέλασή τους.

Όπως τόνισε ο κ. Ίγκεμαν κατά τη διάρκεια δηλώσεων του:

«Οι απελάσεις που γίνονται με εμπορικές πτήσεις θα πρέπει να πραγματοποιούνται από εδώ και στο εξής με ειδικά ναυλωμένα αεροσκάφη λόγω του μεγάλου αριθμού μεταναστών».

Το γεγονός δε θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστο ο Guardian που σε σχετικό του άρθρο τονίζει:

Η Ευρώπη αγωνίζεται να αντιμετωπίσει μία κρίση στην οποία καθημερινά φτάνουν δεκάδες μετανάστες στις ακτές της Ελλάδας, κυρίως από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, απτόητοι από το κρύο και τις κακές καιρικές συνθήκες

Τι γίνεται στη Γερμανία;

Μετά τις σεξουαλικές επιθέσεις που έγιναν στη Γερμανία στις 31 Δεκεμβρίου, η Γερμανική κυβέρνηση ψήφισε νομοσχέδιο το οποίο επιτρέπει την απέλαση παραβατικών μεταναστών ανεξάρτητα από το αν έχουν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης με αναστολή.

«Το σχέδιο νόμου προβλέπει πως οι ξένοι παραβάτες μπορούν να απελαθούν αν καταδικαστούν σε ποινή φυλάκισης ανεξάρτητα από το αν έχουν καταδικαστεί με αναστολή ή όχι», ήταν η δήλωση που έκανε η κυβέρνηση μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Τι αναφέρεται σε έκθεση του ΟΗΕ που συνυπογράφουν 66 οργανισμοί;

Αν και ο εμφύλιος στη Συρία θα συνεχίσει να αποτελεί τη βασική πηγή μεταναστών, ένας αυξημένος αριθμός θα προέλθει από τη νοτιοδυτική Ασία και τις χώρες της Βόρειας και της Δυτικής Αφρικής

Όπως σημειώνει η έκθεση: «Το 2016 στην Ευρώπη θα φτάσουν 1 εκατομμύριο μετανάστες».

Σε δημοσίευμα του το Bloomberg σημειώνει πως εν λόγω αριθμός προσεγγίζει τα επίπεδα του 2015.

photo:Nick Paleologos / SOOC

The post Έτοιμη και η Σουηδία να αρχίσει τις απελάσεις προσφύγων την ώρα που ο ΟΗΕ δίνει στη δημοσιότητα υπέρογκους αριθμούς appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα