Μέσα Φεβρουαρίου η υποβολή φορολογικών δηλώσεων

08:27 28/1/2016 - Πηγή: iPop

Μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου θα έχει ξεκινήσει η υποβολή φορολογικών δηλώσεων, σύμφωνα με όσα τόνισε το βράδυ της Τετάρτης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

Πιο συγκεκριμένα, υπογράμμισε πως ο αρχικός σκοπός ήταν η υποβολή να ξεκινήσει αρχές του μήνα, όμως τα τεχνικά προβλήματα ενδέχεται να αποφέρουν ολιγοήμερη καθυστέρηση στην διαδικασία.

Ακόμα, επεσήμανε πως «θέλουμε να τελειώσει γρήγορα η υποβολή των δηλώσεων και να γίνει η εκκαθάρισή τους, ώστε να ακολουθήσει η εκκαθάριση του νέου φόρου στην ακίνητη περιουσία, που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ,

σε όσο το δυνατόν περισσότερες δόσεις».

Θυμίζουμε πως στις αρχές του Ιανουαρίου ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Δημόσιων Εσόδων, Ιωάννης Μπάκας, έστειλε εγκύκλιο στα λογιστήρια των επιχειρήσεων, με την οποία περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να υποβληθούν οι βεβαιώσεις αποδοχών των εργαζόμενων.

Τι θα συμπεριλαμβάνουν αυτές οι βεβαιώσεις; Σύμφωνα με την εγκύκλιο, θα πρέπει να περιλαμβάνουν:

Το σύνολο των ακαθάριστων αποδοχών αμοιβών και εισοδημάτωνΤο σύνολο των καθαρών αποδοχώνΤο σύνολο των αναλογούντων και παρακρατηθέντων φόρωνΤο σύνολο των ποσών της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

The post Μέσα Φεβρουαρίου η υποβολή φορολογικών δηλώσεων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα