Τι συμβαίνει στην επιδερμίδα σου όταν κοιμάσαι βαμμένη!

07:06 10/11/2014 - Πηγή: iPop

Νιώθεις ενοχές κάθε φορά που κοιμάσαι βαμμένη, γιατί σου έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου πως πρέπει να ξεβάφεσαι κάθε βράδυ! Ξέρεις όμως τι συμβαίνει στην επιδερμίδα σου όταν αποφασίζεις ότι βαριέσαι να ξεβαφτείς πριν πέσεις για ύπνο;

Όσο περισσότερο κοιμάσαι με μακιγιάζ στο προσωπάκι σου, τόσο μεγαλύτερη είναι η ζημιά που γίνεται στο δέρμα, εξηγούν όλοι οι δερματολόγοι! Το δέρμα, όπως και το υπόλοιπο σώμα, λειτουργεί στο κιρκαδικό ρυθμό. Τι σημαίνει αυτό; τη νύχτα το δέρμα ανανεώνεται και το μακιγιάζ εμποδίζει τη

διαδικασία ανανέωσης, προκαλώντας ζημιά στο δέρμα.

Και όμως, δεν είναι το σύνολο του μακιγιάζ μόνο που δημιουργεί πρόβλημα, καθώς κάθε προϊόν ξεχωριστά κάνει το δικό του ποσοστό ζημιάς!

Make up- foundation

Το foundation είναι παχύ και αν είναι καλό ποιοτικά, μένει σαν στόκος στην επιδερμίδα μας , μέχρι να αποφασίσουμε να το απομακρύνουμε με το ντεμακιγιαζ μας! γενικά Τα μεγάλα σωματίδια και οι χρωστικές ουσίες διασπώνται κατά τη διάρκεια της ημέρας και αφού έχουν εκτεθεί μέσα από φυσικές διαδικασίες και την έκθεση στους περιβαλλοντικούς ρύπους τα βακτηρίδια, τους μύκητες και τα ακάρεα μεταβολίζονται! Τα υποπροϊόντα του μεταβολισμού, καθώς και η κατανομή του μακιγιάζ αποτρέπει το σημαντικό ρόλο της μικροκυκλοφορίας, η οποία βοηθά στην ανανέωση της επιδερμίδας. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την διάσπαση του κολλαγόνου, δημιουργώντας σε ρυτίδες και φράζει τους πόρους οι οποίοι κρατούν «κλειδωμένα» τα βακτήρια και οδηγούν στην εμφάνιση ακμής!

Κραγιόν

Έστω ότι φοράς το απόλυτο κραγιόν, το οποίο δεν φεύγει με τα τσιγάρα και ότι έχεις πιει μέσα στη μέρα και βαριέσαι να το βγάλεις… το αποτέλεσμα θα είναι να σκάσουν τα χείλια σου και να ξεραθούν! Οι αισθητικοί ανά τον κόσμο, τονίζουν την σημαντικότητα του να βγάζουμε το κραγιόν και να βάζουμε λιποζαν για να βοηθήσουμε την ενυδάτωση των χειλιών μας που έχουν ταλαιπωρηθεί!

Μάσκαρα

Ας υποθέσουμε ότι δεν έχεις πρόβλημα με το ότι θα ξυπνήσεις σαν κουνάβι και θα λερώσεις τις μαξιλαροθήκες σου…. Μήπως όμως σε ενδιαφέρει ότι η μάσκαρα φράζει τα ωοθυλάκια και ερεθίζει τα μάτια σου; Σε περίπτωση ερεθισμού, η διόγκωση μπορεί να προκαλέσει βλεφαρίτιδα και τα βακτήρια μπορούν να προκαλέσουν επιπεφυκίτιδα! Αν δεν σε τρόμαξε αυτό, απλά να σου πούμε πως η μάσκαρα αποδυναμώνει τις βλεφαρίδες σου και τις κάνει πιο εύθραυστες με αποτέλεσμα να μειώνονται με το πέρασμα του χρόνου!

Επιστροφή στην κεντρική σελίδα

Επιστροφή στην κατηγορία

The post Τι συμβαίνει στην επιδερμίδα σου όταν κοιμάσαι βαμμένη! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα