New Born Fame – Selfies από κούνια!

14:31 9/11/2014 - Πηγή: iPop

Κι, όμως, συνέβη κι αυτό! Selfies από κούνια! Σου ακούγεται παράξενο; Δε θα ‘πρεπε… Και το μωρό έχει δικαίωμα στις Selfies! Αυτό υποστηρίζουν πάντως οι developers του New Born Fame…

Η τεχνολογία στις μέρες μας εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς! Γιατί να αρκεστούμε μόνο στα περίεργα gadgets για μας τους μεγάλους; Η τεχνολογία σκέφτεται και τους μικρούς μπόμπιρες που θα μεγαλώσουν σε ένα κόσμο από συσκευές και apps, οπότε τους προετοιμάζει από…κούνια!

Κυριολεκτικά…

Το “New Born Fame”, όπως ονομάζεται το πρωτοπόρο αυτό κρεμαστό παιχνίδι κούνιας, εφηύρε η Laura Cornet, φοιτήτρια του “Design Academy Eindhoven” στην Ολλανδία, ως ερευνητικό έργο. Το “New Born Fame” μοιάζει με ένα κινητό που κρέμεται πάνω από τη κούνια του μωρού. Τα παιχνίδια που έχει είναι στην πραγματικότητα κάμερες που ενεργοποιούνται όταν κουνηθεί το μωρό ή όταν τα πιέσει και ότι τραβήξουν, αναρτάται στο διαδίκτυο.

Η Cornet εξήγησε ότι η μελέτη της αυτή, έχει ως στόχο να αποκόψει το “μεσάζοντα”, σε αυτή την περίπτωση, τους γονείς, που ποστάρουν selfies και φωτογραφίες των παιδιών τους σε σελίδες στο ίντερνετ, ενώ αυτά έχουν πλήρη άγνοια. Με λίγα λόγια επιτρέπει στο μωρό να διατηρήσει το δικό του κοινωνικό προφίλ στα social media από τους πρώτους κιόλας μήνες της ζωής του!

Η Laura Cornet, που παρά το σάλο που έχει προκληθεί σχετικά με το πόσο σωστό ή επικίνδυνο είναι τα μωρά να εκθέτονται έτσι στο διαδίκτυο, ελπίζει να μετατρέψει την ιδέα της αυτή, σε εμπορεύσιμο προϊόν στο μέλλον. “Είναι μια εναλλακτική λύση ενδοσυνεννόησης. Μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί για να δείτε την ανάπτυξη ενός μωρού, εξηγεί.”

Ωραία όλα αυτά βρε Laura, αλλά το μωρό το ρώτησες; Γιατί να αρχίσει να εκθέτεται, στο διαδίκτυο, προτού καλά καλά σαραντίσει, το οποίο στο κάτω κάτω, είναι επικίνδυνο ακόμη και για μας, τους ενηλίκους; Και μπορεί όλο αυτό να γίνεται με τη συγκατάθεση του γονέα, αλλά δεν το καθιστά λιγότερο επικίνδυνο!

photos: Laura Cornet

The post New Born Fame – Selfies από κούνια! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα