Ταραντούλα, το νέο σου κατοικίδιο

15:32 9/11/2014 - Πηγή: iPop

Η Ταραντούλα είναι αράχνη και ανήκει στην οικογένεια Lycosidae. Διακρίνεται σε πολλά είδη, γενικό χαρακτηριστικό των οποίων είναι το τεράστιο μέγεθος και μάλιστα ένα είδος ταραντούλας τρώει πουλιά. Το μήκος του σώματος τους συνήθως κυμαίνεται μεταξύ 2.5 και 7.5 εκατοστών.

Αν, λοιπόν, έχεις στο μυαλό σου να αποκτήσεις ένα παράξενο κατοικίδιο και σκέφτεσαι τη ταραντούλα καλό θα ήταν να το ξανασκεφτείς. Πάρε καλύτερα φίδι. Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι από μας τις σιχαίνονται. Παρόλα αυτά υπάρχουν πολλά είδη ταραντούλας. Αν επιμένεις στην αγορά της

“γυναίκας-αράχνης”, κυριολεκτικά και μεταφορικά, καλό θα ήταν να προτιμήσεις το είδος “brachypelma” που είναι ήρεμα ζώα, με όμορφα χρώματα και δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις σε θέμα υγρασίας και θερμοκρασίας, σε σχέση με άλλα είδη.

Στα θετικά τους είναι ότι είναι πολύ ήσυχες και δε χρειάζονται πολύ χώρο.

Τι πρέπει να γνωρίζεις:

Οι ταραντούλες δεν χρειάζονται ιδιαίτερα μεγάλο χώρο, αφού το περισσότερο διάστημα της ζωής τους το περνούν στη φύση μέσα και γύρω από τη φωλιά τους. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα τερράριο (ένας κήπος μέσα σε γυαλί) λίγο μεγαλύτερο από ένα κουτί παπουτσιών.

Ανάλογα με το μέγεθος της ταραντούλας επιλέγουμε και το μέγεθος του εντόμου που θα της δώσουμε για τροφή. Το μήκος του σώματος του θηράματος πρέπει να είναι ίσο με το μισό μήκος της ταραντούλας και όχι μεγαλύτερο. Συνήθης τροφή για τις ταραντούλες είναι οι γρύλοι και οι κατσαρίδες.

Πριν αγοράσεις την ταραντούλα, βεβαιώσου ότι γνωρίζεις το φύλο και την ηλικία της. Μην επιλέξεις μία αράχνη που είναι σκυμμένη με τα πόδια της σουφρωμένα, από κάτω της.. αυτό λένε τουλάχιστον οι γνώστες!

Extra Info!

Το ήξερες ότι οι ταραντούλες σκοτώνουν το ταίρι τους μετά την γονιμοποίηση;

The post Ταραντούλα, το νέο σου κατοικίδιο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα