Τι πρέπει να κάνεις εάν ο σκύλος σου φάει σοκολατένια πασχαλινά αυγά;

20:40 14/4/2017 - Πηγή: iPop

Μπορεί τα σοκολατένια πασχαλινά αυγά να φέρνουν την ευτυχία σε σένα, αλλά αυτό δεν ισχύει και για τον σκύλο σου, ο οποίος δεν πρέπει να φάει σοκολάτα, όπως και γενικά γλυκά, όπως έχουμε ξαναπεί.

Ο σκύλος σου δεν κάνει να φάει σοκολάτα λόγω της καφεΐνης και της θεοβρωμίνης, δύο ουσίες οι οποίες περιέχονται στο κακάο και είναι βλαβερές για τον τετράποδο φίλο σου.

Ο

μεταβολισμός του σκύλου σου δεν είναι σε θέση να διασπά τις εν λόγω ουσίες με γρήγορο ρυθμό. Συγκεκριμένα, η θεοβρωμίνη χρειάζεται 20 ολόκληρες ώρες για να διασπαστεί, έτσι μεταφέρεται στο αίμα του σκύλου και μπορεί να το δηλητηριάσει.

Τόσο η θεοβρωμίνη όσο και η καφεΐνη έχουν αρνητικές επιδράσεις στο κεντρικό νευρικό σύστημα του σκύλου και προκαλούν ανωμαλίες στη λειτουργία του. Συνέπεια; Η δυσλειτουργία της καρδιάς, των νεύρων, όπως επίσης και ανεπανόρθωτες βλάβες στα οπτικά του νεύρα.

Τι να κάνεις εάν υποψιαστείς ότι ο σκύλος σου έχει φάει σοκολάτα;

Εάν ο σκύλος σου κατανάλωσε μια πολύ μικρή ποσότητα σοκολάτας, τότε λογικά θα εμφανίσει κάποια ήπια συμπτώματα, όπως εμετό, διάρροια, αυξημένη ούρηση και ανησυχία.

Ωστόσο, μια μεγαλύτερη κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να δημιουργήσει συμπτώματα όπως επιληπτικές κρίσεις, αρρυθμίες και πολύ έντονη ανησυχία, ενώ ενδεχομένως να οδηγήσει ακόμα και σε θάνατο.

Εάν καταλάβεις πως ο σκύλος σου έφαγε σοκολάτα, τότε ο χρόνος είναι πολύτιμος. Υπάρχει ένα περιθώριο τριών ωρών. Μετά από τρεις ώρες, τα τρόφιμα κινούνται από το στομάχι στο έντερο κι όταν η σοκολάτα φθάσει στο έντερο, δεν μπορεί να αφαιρεθεί. Η θεραπεία γίνεται πιο δύσκολη, καθώς ο εμετός δεν είναι πλέον η λύση. Τότε, μόνο ο κτηνίατρος θα μπορέσει να σώσει τον σκύλο σου.

Σε κάθε περίπτωση, ο χρόνος είναι που μετράει, γι’ αυτό εάν ο σκύλος σου φάει σοκολάτα, τότε κάλεσε αμέσως τον κτηνίατρο.

Διάβασε ακόμα:

Ο απόλυτος οδηγός για τη διατροφή του σκύλου σου: Tα do’s και τα don’ts (Infographic)

The post Τι πρέπει να κάνεις εάν ο σκύλος σου φάει σοκολατένια πασχαλινά αυγά; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα