Τι είπε και τελικά τι εννοούσε ο Μουζάλας για τα κλειστά σύνορα

19:53 2/3/2016 - Πηγή: iPop

Διευκρινίσεις σχετικά με τα λεγόμενα του Γιάννη Μουζάλα κατά την συνεδρίαση της ΚΕΔΕ έδωσε το Γραφείο Τύπου του Υπουργού και συγκεκριμένα για την φράση του πως «η Ειδομένη δεν θα ξανανοίξει».

Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής αναφέρεται ότι «ο υπουργός, κατά τη συνεδρίαση, επισήμανε ότι πλέον θα πρέπει να κινηθούμε θεωρώντας το πέρασμα στην Ειδομένη κλειστό».

Η ανακοίνωση συνεχίζεται, σημειώνοντας πως «ως εκ τούτου, από χώρα διέλευσης μπαίνουμε σε μια ενδιάμεση

φάση κατά την οποία πρόσφυγες θα παραμείνουν στη χώρα μέχρι να ενεργοποιηθεί δυναμικά το πρόγραμμα μετεγκατάστασης και επανεγκατάστασης».

Τι είχε πει ο Γιάννης Μουζάλας;

Ο κ. Μουζάλας είχε εκφράσει κατά την συνεδρίαση την εκτίμηση πως η κατάσταση με το προσφυγικό θα διαρκέσει περίπου 2 έως 3 χρόνια, ενώ είχε τονίσει ότι η Ειδομένη δεν θα ξανανοίξει. Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής υπογράμμισε όμως πως σε κάθε περίπτωση, έως ότου ξεκαθαριστεί η κατάσταση, η Ελλάδα οφείλει να φροντίσει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Επιπλέον, κατά την συνεδρίαση των περιφερειαρχών τους κάλεσε να μην πανικοβάλλονται και σημείωσε ότι το προσφυγικό είναι διαχειρίσιμο. «Μην πανικοβάλλεστε. Το πρόβλημα είναι διαχειρίσιμο. Πρόκειται για ένα έκτακτο γεγονός και θέλει τον χρόνο του μέχρι την τελική διευθέτηση».

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου

«Σχετικά με την παρανόηση, ηθελημένη ή όχι, των λόγων του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, θέλουμε να αποσαφηνίσουμε τα εξής:

Ο υπουργός, κατά τη συνεδρίαση, επισήμανε ότι πλέον θα πρέπει να κινηθούμε θεωρώντας το πέρασμα στην Ειδομένη κλειστό. Ως εκ τούτου, από χώρα διέλευσης μπαίνουμε σε μια ενδιάμεση φάση κατά την οποία πρόσφυγες θα παραμείνουν στη χώρα μέχρι να ενεργοποιηθεί δυναμικά το πρόγραμμα μετεγκατάστασης και επανεγκατάστασης.

Όπως επισήμανε ο υπουργός, σε πρώτο χρόνο όλοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα μεταβούν σε προσωρινές δομές που ήδη δημιουργούνται και σε δεύτερο χρόνο θα εξετάσουμε σε ποιους χώρους θα μεταβούν αυτοί που θα παραμείνουν περισσότερο στη χώρα για μετεγκατάσταση στην Ευρώπη, όπως ορίζεται από την ΕΕ, και σε ποιους κλειστούς χώρους θα μεταβούν όσοι επαναπροωθηθούν».

The post Τι είπε και τελικά τι εννοούσε ο Μουζάλας για τα κλειστά σύνορα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα