Σχέδιο ένταξης των προσφύγων στην εκπαίδευση από το υπουργείο Παιδείας

18:38 2/3/2016 - Πηγή: iPop

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης ανακοινώνει σχέδιο ένταξης των προσφύγων και των μεταναστών στην εκπαίδευση. Το σχέδιο απευθύνεται τόσο σε ανήλικους όσο και σε ενήλικους πρόσφυγες, ενώ τη διδασκαλία τους πρόκειται να αναλάβουν εθελοντές και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί.

Πρόσβαση στην ελληνική εκπαίδευση, προβλέπει σχέδιο που καταρτίζεται από το υπουργείο Παιδείας για τους πρόσφυγες που θα αποφασίσουν

ότι θα μείνουν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Νίκο Φίλη το σχέδιο δράσης για την ένταξη των προσφύγων στην εκπαιδευτική διαδικασία, αφορά στην ψυχοκινητική στήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους, αλλά και στα ασυνόδευτα παιδιά.

Αξίζει να σημειωθεί πως το σχέδιο δράσης του υπουργείου Παιδείας, αφορά επίσης στην παροχή βασικών γνώσεων και στη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την εκπαίδευση των προσφύγων και των μεταναστών που θα αποφασίσουν να μείνουν στην Ελλάδα.

Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα αναλάβουν τη διδασκαλία των ανηλίκων και ενηλίκων προσφύγων, πρόκειται για εθελοντές αλλά και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Σημειώνεται πως ο υπουργός Παιδείας, ανακοίνωσε ακόμα 20.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σταδιακά μέσω ΑΣΕΠ και χωρίς διαγωνισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμα πως για πρώτη φορά το υπουργείο Παιδείας αναλαμβάνει να συγκροτήσει μια Εθνική Επιτροπή για την εκστρατεία «No Hate Speech Movement», η οποία ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο διαδίκτυο βασιζόμενη σε ευρωπαϊκές εκστρατείες.

Ως βασικοί στόχοι του «No Hate Speech Movement» περιγράφονται ο περιορισμός των κρουσμάτων ρητορικής μίσους, του διαδικτυακού εκφοβισμού, η καταπολέμηση του ρατσισμού και των διακρίσεων, καθώς ακόμα η προώθηση της ισότητας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της διαφορετικότητας.

The post Σχέδιο ένταξης των προσφύγων στην εκπαίδευση από το υπουργείο Παιδείας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα