Τι είναι το κλιματικό άγχος; 3+1 τρόποι να αντιμετωπίσεις την κλιματική κρίση με παραγωγικό και ουσιαστικό τρόπο

16:11 19/7/2022 - Πηγή: iPop

Ο αφόρητος καύσωνας και οι χιλιάδες πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε πολλές χώρες της Ευρώπης είναι μια ηχηρή υπενθύμιση της κλιματικής αλλαγής, οι επιπτώσεις της οποίας γίνονται όλο και πιο έντονες με την πάροδο του χρόνου. Εάν, λοιπόν, αυτή η κατάσταση σε πνίγει και σε ρίχνει ψυχολογικά, υπάρχουν ενέργειες που μπορείς να κάνεις ώστε να νιώσεις καλύτερα, αλλά και να βοηθήσεις το περιβάλλον να πάρει έστω και μία μικρή ανάσα.

Δεν είναι φυσιολογικό η θερμοκρασία να αγγίξει τους 40°C ούτε καν στην χώρα μας, η οποία έχει συνηθίσει σε υψηλές θερμοκρασίες. Τα βράδια, πλέον, ξαπλώνουμε και δεν

μπορούμε να κοιμηθούμε από την ζέστη, γιατί οι νύχτες θερμαίνονται πιο γρήγορα από τις μέρες, γεγονός που εντείνει ακόμα περισσότερο το κλιματικό άγχος.

Σίγουρα, είχαμε καύσωνες στο παρελθόν, αλλά ο αριθμός των χωρών που παλεύουν με τη ζέστη αυτή τη στιγμή είναι ένα σημάδι του πόσο μεγάλο αντίκτυπο έχει η κλιματική κρίση στις παγκόσμιες θερμοκρασίες.

Οι λευκές Άλπεις γίνονται…πράσινες! – Η κλιματική αλλαγή κάνει αισθητή την παρουσία της και από το διάστημα

Ωστόσο, αντί να υποκύψεις στην αίσθηση της καταστροφής που τείνουν να επιφέρουν αυτού του είδους οι στιγμές, προσπάθησε να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς ώστε να επικεντρωθείς στις πράξεις σου, οι οποίες θα φέρουν την αλλαγή – και εδώ έρχεται το συγκεκριμένο άρθρο. Μπορεί να είναι δύσκολο να ασχοληθείς με την κλιματική αλλαγή σε μια εποχή που συμβαίνουν τόσα πολλά, αλλά είναι κάτι που δεν πρέπει να παραμελήσεις.

Έχοντας αυτά κατά νου, και υπό το φως του συνεχιζόμενου καύσωνα, ίσως αναρωτιέσαι τι μέτρα μπορείς να λάβεις ώστε να αντιμετωπίσεις την κλιματική αλλαγή στο μέλλον.

Κλιματική αλλαγή – Τρόποι αντιμετώπισης: Τι μπορείς να κάνεις για να σώσεις τον πλανήτη;Θετική σκέψη

Η θετική σκέψη είναι ιδιαίτερα σημαντική για την συγκεκριμένη περίσταση. Η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της σαφώς και πρέπει να μας προβληματίζουν, αλλά δεν θα έπρεπε να μας απογοητεύουν. Υπάρχουν πολλά ακόμα σε αυτόν τον κόσμο που πρέπει να σωθούν.

Η κλιματική αλλαγή μπορεί να έχει καταστρέψει ένα μεγάλο μέρος του πλανήτη μας, αλλά να σκέφτεσαι πως υπάρχει κι ένα μεγαλύτερο μέρος του κόσμου που είναι ακόμα ζωντανό και όμορφο και οφείλουμε να το προστατέψουμε.

Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής δεν θα είναι απλή, αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχουμε αντιμετωπίσει ποτέ ως ανθρωπότητα και πρέπει να αλλάξουμε με ρυθμό που δεν έχουμε ξαναδεί, ενώ ήδη αντιμετωπίζουμε τις επιπτώσεις της, όπως είναι η υπερθέρμανση.

Μπορούμε, όμως, να τα καταφέρουμε. Έχουμε την τεχνολογία που χρειαζόμαστε, η ηλιακή και η αιολική, ειδικότερα, είναι μια ωραία λύση που θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε.

EUROKINISSIΚάνε αλλαγές στο lifestyle σου

Ενώ μερικές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που παρουσιάζει η κλιματική αλλαγή μπορεί να είναι εκτός των αρμοδιοτήτων σου, υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις σε ατομικό επίπεδο για να μειώσεις το αποτύπωμα άνθρακα.

Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορούμε όλοι να κάνουμε για να μειώσουμε τις εκπομπές άνθρακα στη ζωή μας, όπως για παράδειγμα να σταματήσουμε ή να μειώσουμε το κρέας που καταναλώνουμε. Ακόμα και το food waste πρέπει να σταματήσει!

Αν δεν είσαι σίγουρη από πού να ξεκινήσεις, βάλε σαν προτεραιότητα αυτό που σου προσφέρει τη μεγαλύτερη χαρά.

4+1 τρόποι για να περιορίσεις την σπατάλη φαγητού και να καταπολεμήσεις την κλιματική αλλαγή

Μοιράσου αυτές τις αλλαγές με άλλους

Είναι εύκολο να αισθάνεσαι ότι η πραγματοποίηση μεμονωμένων αλλαγών δεν θα φέρει τη διαφορά – αλλά δεν πρέπει να υποτιμάς τον ευρύτερο αντίκτυπο που έχει η συμπεριφορά σου.

Κάνε αυτό που αγαπάς όταν πρόκειται για την κλιματική αλλαγή, εν μέρει επειδή θα το κάνεις καλύτερα και εν μέρει επειδή αυτό θα επηρεάσει και τους ανθρώπους που συναναστρέφεσαι. Εάν έχεις σταματήσει να τρως κρέας επειδή θέλεις να προστατεύσεις το περιβάλλον, μη φοβάσαι να το μοιραστείς με τους άλλους.

EUROKINISSI

Fast Fashion και κλιματική αλλαγή: Η αιτία της καταστροφής του πλανήτη μπορεί να βρίσκεται στην ντουλάπα σου

Άσκησε πίεση στους πολιτικούς

Δεν μπορεί να προέλθει όλη η αλλαγή που πρέπει να συμβεί από μεμονωμένα άτομα – και γι’ αυτόν τον λόγο είναι τόσο σημαντική η άσκηση πίεσης στους υπεύθυνους να αναλάβουν δράση.

Είναι γνωστό ότι οι πολιτικοί συνολικά, θέλουν να αναλάβουν περισσότερη δράση για την κλιματική αλλαγή, καθώς πιστεύουν ότι αυτό είναι το σωστό και θέλουν να κάνουν πράγματα, αλλά βαθιά μέσα τους υπερισχύει η λογική ότι οι ψηφοφόροι τους δεν ενδιαφέρονται, επομένως δεν είναι στην κορυφή της λίστας προτεραιοτήτων τους.

Ως ψηφοφόρος, λοιπόν, άσκησε την πίεση που μπορείς!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τι είναι το κλιματικό άγχος; 3+1 τρόποι να αντιμετωπίσεις την κλιματική κρίση με παραγωγικό και ουσιαστικό τρόπο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα