Τι είναι το Whisper και γιατί λειτουργεί αντίθετα από όσα social media ξέρεις

11:01 21/7/2014 - Πηγή: iPop

Όλα τα social media που έχουμε έχουν βασικό στόχο την αυτοπροβολή μας. Μοιράζεσαι πληροφορίες για σένα, μοιράζεσαι φωτογραφίες, μοιράζεσαι πού βρίσκεσαι, μοιράζεσαι το τραγούδι που ακούς, μοιράζεσαι ό,τι σου κάνει εντύπωση. Τα social media είναι φτιαγμένα για να ικανοποιούν την ανθρώπινη ματαιοδοξία: να δείχνεις cool, όμορφος, διασκεδαστικός, υπερδραστήριος. Πόσο κοντά είναι, όμως, όλα αυτά στην πραγματικότητα; Αυτό σκέφτηκε ο ιδρυτής του social medium που όλο και κερδίζει φανατικούς

Michael Heyward.

Τι είναι το Whisper

Όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος μιλώντας στο Mashable «Το Whisper είναι ένα μέρος όπου μπορείς να έρθεις και να μιλήσεις για οτιδήποτε». Είναι απλό το πώς λειτουργεί: ο χρήστης γράφει μια σύντομη φράση για τον εαυτό του που θέλει να εξομολογηθεί ανώνυμα -συνήθως πολύ προσωπική- και επιλέγει μία από τις διαθέσιμες φωτογραφίες ως φόντο ή να χρησιμοποιήσεις μία δική σου. Επίσης, μπορείς να διαλέξεις τη γραμματοσειρά με την οποία θα εμφανιστεί το μήνυμά σου.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να χτίσεις δίκτυο ή λίστες, όπως στα υπόλοιπα social media. Ένας ανώνυμος «ψίθυρος» σε όποιον ενδιαφέρεται να ακούσει. Οι υπόλοιποι χρήστες μπορούν να κάνουν favorite το whisper σου και μπορείς να τους απαντήσεις, πάλι ανώνυμα, με ένα άλλο whisper.

Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους χρήστες ηλικίας 18-24 και κατά 70% στις γυναίκες. Υπάρχει σε app για Android και iOS, ενώ μπορείς να το δεις και από τον υπολογιστή σου και έχει 3 δις. views μήνα, δηλαδή παραπάνω από το CNN.

The post Τι είναι το Whisper και γιατί λειτουργεί αντίθετα από όσα social media ξέρεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα