Τι είναι η αφασία; Η εγκεφαλική διαταραχή που απομακρύνει τον Bruce Willis από την καριέρα του

12:08 31/3/2022 - Πηγή: iPop

Ο Bruce Willis, ο πασίγνωστος ηθοποιός, πρόκειται να αποσυρθεί από τη βιομηχανία αφού διαγνώστηκε με αφασία, μια εγκεφαλική διαταραχή που οδηγεί σε προβλήματα στην ομιλία, την ανάγνωση και τη γραφή.

Μια κοινή δήλωση δημοσιεύτηκε στους λογαριασμούς των social media της οικογένειάς του, εξηγώντας ότι ο Willis «αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα υγείας και πρόσφατα διαγνώστηκε με αφασία, η οποία επηρεάζει

τις γνωστικές του ικανότητες».

Ως αποτέλεσμα αυτού και με πολλή προσοχή, ο Bruce Willis απομακρύνεται από την καριέρα του που σήμαινε τόσα πολλά για αυτόν.

Η δήλωση της οικογένειάς του συνέχισε γράφοντας: «Αυτή είναι μια πραγματικά δύσκολη στιγμή για την οικογένειά μας και είμαστε τόσο ευγνώμονες για τη συνεχή αγάπη, συμπόνια και υποστήριξή σας. Είμαστε μια ισχυρή οικογένεια και θέλαμε να το ανακοινώσουμε σε εσάς γιατί ξέρουμε πόσα πολλά σημαίνει. Όπως λέει πάντα ο Bruce Willis, «Ζήσε το» και μαζί σκοπεύουμε να κάνουμε ακριβώς αυτό».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Demi Moore (@demimoore)

13 πράγματα που έχουν άμεση σχέση με την υγεία του εγκεφάλου σου. Τα προσέχεις όσο πρέπει;

Τι είναι η αφασία; Τα αίτια και οι επιπτώσεις

Η ελάχιστα γνωστή πάθηση μπορεί να προκληθεί από εγκεφαλικό επεισόδιο, όγκο, τραυματισμό στο κεφάλι ή άλλη βλάβη στα γλωσσικά κέντρα του εγκεφάλου. Μπορεί, επίσης, να προκληθεί από εγκεφαλική λοίμωξη ή νόσο του Αλτσχάιμερ.

Στην Αμερική, η National Aphasia Association υπολογίζει ότι 2 εκατομμύρια άνθρωποι προσβάλλονται από την συγκεκριμένη πάθηση και σχεδόν 180.000 παθαίνουν τη διαταραχή κάθε χρόνο.

Για έναν ηθοποιό, η αφασία θα μπορούσε να αποτελέσει τεράστια πρόκληση ανάλογα με το πόσο σοβαρή είναι, δήλωσε η γνωστική επιστήμονας του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, Brenda Rapp, η οποία εργάζεται με άτομα που πάσχουν από την συγκεκριμένη την πάθηση.

«Μπορείτε να φανταστείτε πόσο απογοητευτικό είναι όταν δεν μπορείς να βρεις τις κατάλληλες λέξεις και δεν μπορείς να οργανώσεις σωστά τις προτάσεις σου, όταν δεν μπορείς να κάνεις το στόμα σου να παράγει ήχους που θέλει να παράγει», δήλωσε η Rapp. «Είσαι ακόμα ο εαυτός σου… αλλά μπορεί να μην ακούγεσαι σαν τον εαυτό σου».

Έτσι επιδιορθώνεται ο εγκέφαλος μετά από ένα εγκεφαλικό

Για τους περισσότερους, η αιτία είναι ένα εγκεφαλικό επεισόδιο που κόβει το αίμα σε μέρος του εγκεφάλου. Χωρίς οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά, τα εγκεφαλικά κύτταρα πεθαίνουν, γεγονός που οδηγεί στη δυσκολία ανάκτησης λέξεων.

Η αφασία δεν επηρεάζει τη νοημοσύνη. Μερικοί άνθρωποι βελτιώνονται δραματικά σε λίγους μήνες. Άλλοι μπορεί να χρειαστεί να βρουν άλλους τρόπους επικοινωνίας. Η λογοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει.

Οι ερευνητές εξετάζουν νέους τύπους λογοθεραπείας και μη επεμβατικές μεθόδους, όπως μια διαδικασία που χρησιμοποιεί μαγνητικούς παλμούς για την τόνωση των εγκεφαλικών κυττάρων.

Η Δρ Naomi Cocks από το Curtin School of Allied Health στην Αυστραλία είπε ότι η πάθηση μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στη ζωή των ανθρώπων.

7+1 tips για να “γυμνάσεις” το μυαλό σου!

«Η αφασία σχετίζεται με μια σειρά νευρολογικών καταστάσεων, όπως εγκεφαλικό επεισόδιο, τραυματισμό στο κεφάλι και μια εκφυλιστική κατάσταση που ονομάζεται πρωτοπαθής προοδευτική αφασία. Αυτή η συχνά κρυφή διαταραχή επηρεάζει την ικανότητα των ανθρώπων να εκφράζονται με λέξεις ή/και να κατανοούν τη λεκτική γλώσσα».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τι είναι η αφασία; Η εγκεφαλική διαταραχή που απομακρύνει τον Bruce Willis από την καριέρα του εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα