Στην ΓΑΔΑ η Ρούλα Πισπιρίγκου- Βρέθηκε κεταμίνη στην Τζωρτζίνα

17:47 30/3/2022 - Πηγή: iPop

Νέα τροπή στην υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα. Λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστό από την εκπομπή Live News ότι βρέθηκε κεταμίνη στην Τζωρτζίνα, η μητέρα των τριών κοριτσιών προσήχθη στην Πάτρα και οδηγείται στην ΓΑΔΑ, ενώ η δικογραφία μεταβιβάζεται στην Εισαγγελία Αθηνών.

Την

ίδια στιγμή, μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση στην Πάτρα έχει επικοινωνήσει με τις αρμόδιες αρχές για να δηλώσει πως έχει πληροφορίες ότι η μητέρα των τριών παιδιών Ρούλα Πισπιρίγκου μπορεί να αποπειραθεί να αυτοκτονήσει.

Η Εισαγγελέας Αθηνών έδωσε εντολή να προσαχθεί η μητέρα και να γίνει μεταγωγή της στη ΓΑΔΑ για να καταθέσει για την υπόθεση, ενώ η δικογραφία απεστάλη στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, η οποία θα αποφασίσει για τις επόμενες ενέργειες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλέστηκε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, η ουσία κεταμίνη βρέθηκε στην Τζωρτζίνα. Η κεταμίνη είναι μία ουσία που σε μεγάλη δόση μπορεί να σκοτώσει μέσα σε λίγα λεπτά, ιδίως εάν χορηγηθεί με σύριγγα. Δεν έχει γίνει γνωστό σε τι ποσότητα βρέθηκε στον οργανισμό του παιδιού. Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος επισήμανε τη μυδρίαση που είχε παρουσιάσει η Τζωρτζίνα στην Παιδιατρική Κλινική του Ρίου, σύμπτωμα που οι γιατροί λένε πως μπορεί να συνδεθεί με τη χορήγηση κεταμίνης.

Η φαρμακευτική ουσία δεν χορηγήθηκε από τους γιατρούς του νοσοκομείου που νοσηλευόταν το κορίτσι, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ.

Για να καταλήξουν στο τελικό τους συμπέρασμα, οι επιστήμονες στο εξειδικευμένο εργαστήριο του ΑΠΘ θα διασταυρώσουν αν η επίμαχη δοσολογία ήταν κρίσιμα τοξική.

Τι είναι η κεταμίνη;

Η κεταμίνη χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο στην κτηνιατρική ως ταχύτατο αναισθητικό – καταπραϋντικό φάρμακο, σε μικρές δόσεις όμως έχει ψυχοδηλωτικές και διασχιστικές επιδράσεις. Κυκλοφορεί σε υγρή μορφή ή σε λευκή σκόνη και η χρήση της ποικίλλει. Μπορεί να καπνιστεί, να χορηγηθεί ενδοφλεβίως και ενδομυϊκώς ή να ληφθεί από το στόμα ή τη μύτη.

Θυμίζουμε ότι ο γονιδιακός έλεγχος ολοκληρώθηκε χωρίς να βρεθεί κάποιος συσχετισμός με γονιδιακό παράγοντα ή κληρονομικά ζητήματα που να εξηγεί τους αιφνίδιους θανάτους των παιδιών.

Διάβασε όσα είχαν γίνει νωρίτερα γνωστά για την τροπονίνη που βρέθηκε στον οργανισμό του κοριτσιού

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Στην ΓΑΔΑ η Ρούλα Πισπιρίγκου- Βρέθηκε κεταμίνη στην Τζωρτζίνα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα