Χωρίς την παρουσία Άσαντ και αντιπολίτευσης οι συνομιλίες για το συριακό στις 25 Γενάρη

22:06 21/1/2016 - Πηγή: iPop

Χωρίς την παρουσία του Αλ Μπασάρ Άσαντ και εκπροσώπων της συριακής αντιπολίτευσης θα ξεκινήσουν οι συνομιλίες στη Γενεύη στις 25 Ιανουαρίου για το συριακό.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Τζον Κέρι, ανακοίνωσε πως οι συνομιλίες που είναι προγραμματισμένες θα ξεκινήσουν κανονικά με τις δυτικές δυνάμεις που υποστηρίζουν τη προσπάθεια να μπει ένα τέλος στον πόλεμο στη Συρία.

Τις προηγούμενες ημέρες ο ΟΗΕ έλεγε πως θεωρεί πολύ πιθανό να αναβληθούν προσωρινά οι ειρηνευτικές συνομιλίες, καθώς δεν έχουν συμφωνήσει ακόμα όλες

οι δυνάμεις και είναι απίθανο να το έχουν κάνει μέχρι 25 Ιανουαρίου.

Ωστόσο οι κ.κ. Κέρι και Λαβρόφ την Τετάρτη ανακοίνωσαν με βεβαιότητα πως οι συζητήσεις ξεκινάνε κανονικά και τις επόμενες μέρες μετά την έναρξή τους, θα υπάρξει ένταξη της Κυβέρνησης και της Αντιπολίτευσης της Συρίας.

Μέλη της αντιπολίτευσης της Συρία είχαν δηλώσει τις προηγούμενες μέρες πως οι όροι που θέτουν για να συμμετάσχουν στις συζητήσεις είναι να προηγηθεί απελευθέρωση αιχμαλώτων πολιτικών και πόλεων. Ωστόσο, τίποτα από τα δύο δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής.

Να υπενθυμίσουμε πως στις 18 Δεκεμβρίου αποφασίστηκε ομόφωνα ο οδικός χάρτης για την επίτευξη ειρήνης στη Συρία.

Το σχέδιο των τεσσάρων σελίδων υποστηρίζει μια πανεθνική εκεχειρία στη Συρία για να τεθεί σε ισχύ «μόλις οι εκπρόσωποι της συριακής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης αρχίσουν τα πρώτα βήματα προς την κατεύθυνση μιας πολιτικής μετάβασης υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών».

Το κείμενο του πλάνου «καλεί όλα τα μέρη να σταματήσουν αμέσως κάθε επίθεση εναντίον αμάχων» και επίσης εξηγεί «ότι ο συριακός λαός θα αποφασίσει για το μέλλον της Συρίας».

The post Χωρίς την παρουσία Άσαντ και αντιπολίτευσης οι συνομιλίες για το συριακό στις 25 Γενάρη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα