Θες το παιδί σου να γίνει πανέξυπνο; Βοήθησε το

18:06 2/3/2016 - Πηγή: iPop

Συνήθως τα έξυπνα παιδιά έχουν και έξυπνους γονείς χωρίς βέβαια αυτό να αποτελεί κανόνα. Αυτό, που μιας νοιάζει, όμως, τώρα δεν είναι η δική σου εξυπνάδα, αλλά του παιδιού σου και θα σου παραδώσουμε ανάλογα μαθήματα. Με μικρές και απλές συμβουλές θα σου αποδείξουμε πως μπορείς να βοηθήσεις το παιδί σου να γίνει πανέξυπνο.

Τι πρέπει να κάνεις αν θες το παιδί σου να γίνει πανέξυπνο;Άφησε του τα περιθώρια να παίζει όσο περισσότερο γίνεται: Δεν χρειάζεται το παιδί για να είναι έξυπνο να κάθεται προσηλωμένο πάνω από ένα
βιβλίο. Θα πρέπει να γνωρίζεις πως η εξυπνάδα καλλιεργείται με το παιχνίδι.Βοήθησε στην κοινωνικότητα του: Όσο πιο κοινωνικό είναι το παιδί σου τόσο περισσότερο αυξάνονται οι πιθανότητας να αναπτυχθεί το μυαλό του και να γίνει ακόμα πιο έξυπνο.Εμπιστεύσου τη δύναμη του διαλόγου: Ο διάλογος εκτός από τη σχέση που έχεις με το παιδί σου θα καλλιεργήσει και τη νοημοσύνη του. Μίλησε του, λοιπόν, συνεχώς για όλους και για όλα γιατί θα του κάνει μεγάλο καλό.

Μην ξεχνάς τον παράγοντα της κληρονομικότητας. Θα πρέπει να θυμάσαι πως η κληρονομικότητα παίζει σημαντικό ρόλο ακόμα και στην εξυπνάδα των παιδιών. Η ευφυΐα, όπως τονίζουν οι ειδικοί μετά από σχετικές έρευνες τους, βρίσκεται στα γονίδια.

The post Θες το παιδί σου να γίνει πανέξυπνο; Βοήθησε το appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα