Θεοδωράκης: Εάν γίνουν εκλογές, θα αποχαιρετήσουμε το ευρώ

08:58 20/4/2016 - Πηγή: iPop

«Η μεγάλη αποτυχία του κ. Τσίπρα είναι ότι η κουβέντα αυτούς τους μήνες στη χώρα δεν είναι επί των πολιτικών αλλά είναι επί του τζόγου: θα κάνει εκλογές ή δεν θα κάνει, θα κάνει δημοψήφισμα; Παίζει μπλόφα ή δεν παίζει. Συζητάμε κυρίως με όρους χαρτοπαιγνίου», ήταν η άποψη που εξέφρασε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ τόνισε πως πιστεύει ότι εάν η Ελλάδα

οδηγηθεί σε εκλογές, θα αποχαιρετήσει το ευρώ.

Αναφερόμενος στις συνεργασίες, ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι το κόμμα δεν είναι «ούτε με τους συντηρητικούς δεξιούς, ούτε με τους συντηρητικούς αριστερούς», ενώ εξέφρασε και πάλι την άποψη ότι πρέπει να μπει νέο αίμα στην πολιτική. «Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απέτυχαν, η λύση όμως για τη χώρα δεν μπορούν να είναι οι υπουργοί του παρελθόντος», είπε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το κάλεσμα των δυνάμεων του κεντρώου ριζοσπαστικού μεταρρυθμιστικού χώρου, σχολίασε: «Το Ποτάμι πήρε μία πρωτοβουλία και κάλεσε την κ. Γεννηματά μαζί με όλες τις δυνάμεις του κεντρώου ριζοσπαστικού μεταρρυθμιστικού χώρου για να συζητήσουμε για όλα αυτά που πρέπει να αλλάξουν στην χώρα. Να δούμε αν πράγματι συμφωνούμε στις μεγάλες αλλαγές στο δημόσιο, στην παιδεία, στις σχέσεις κράτους εκκλησίας. Στο τέλος αυτού του διαλόγου θα έχει φανεί που συμφωνούμε και ποιοι είμαστε. Αν έχει προστεθεί νέος κόσμος – πέρα από το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ – τότε είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε κάτι καινούργιο».

Για τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει πολλά πράγματα από αυτά που λέει το Ποτάμι. Ο ίδιος όμως είναι αρχηγός σε ένα βαρύ συντηρητικό κόμμα και μένει να αποδειχθεί αν αυτά που λέει μπορούν να αποτελέσουν και πολιτική του κόμματός του».

Μιλώντας για την αξιολόγηση ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε: «Πρέπει αυτή η Κυβέρνηση να προχωρήσει στην αξιολόγηση και να πάρουμε τα 5,7 δισ. Αν αυτή τη στιγμή γίνουν εκλογές νομίζω ότι θα αποχαιρετήσουμε μια και καλή το ευρώ. Η εκτίμησή μου είναι πάντως ότι θα κλείσει η αξιολόγηση γιατί δε θέλουν να χάσουν οι 153 τις καρέκλες τους».

Επανέλαβε επίσης ότι η χώρα μπορεί να γλυτώσει 3.5 δισεκατομμύρια αν η Κυβέρνηση ακούσει το Ποτάμι και κόψει τις σπατάλες στο βαθύ κομματικό κράτος.

The post Θεοδωράκης: Εάν γίνουν εκλογές, θα αποχαιρετήσουμε το ευρώ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα