Το ελληνικό ζήτημα στο τραπέζι του Eurogroup

07:48 7/3/2016 - Πηγή: iPop

Πρώτο θα τεθεί το ελληνικό ζήτημα στο τραπέζι του Eurogroup, με την Ευκλείδη Τσακαλώτο να περιμένει να ακούσει πότε επιτέλους θα γίνει η επιστροφή των επικεφαλής των Θεσμών στην Αθήνα και τί θα γίνει τελικά με το ΔΝΤ.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας την Κυριακή σε τηλεοπτικό σταθμό έκανε γνωστό πως όλες οι μέχρι στιγμής νέες πληροφορίες κάνουν λόγο για επιστροφή του κουαρτέτου την Τετάρτη ή την Πέμπτη.

Όμως οι διαπραγματεύσεις δεν είναι τόσο απλή υπόθεση,

δεδομένου του ότι το ΔΝΤ βλέπει δημοσιονομικό κενό που θα καλυφθεί με νέα μέτρα, ορισμένοι επιμένουν στην περικοπή συντάξεων ενώ μέσα σ’ όλα αυτά πρέπει να υπολογιστεί και το προσφυγικό.

Το ΔΝΤ θεωρεί πως δεν είναι εφικτός ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ και χρειάζονται νέα μέτρα.

Από την άλλη, το Ταμείο είναι υπέρ μιας ελάφρυνσης του χρέους προκειμένου να ελαφρύνουν και οι μεταρρυθμίσεις.

Αμφίβολο παραμένει το αποτέλεσμα του σημερινού Eurogroup και το ποια μεριά θα υποκύψει τελικά στις απαιτήσεις της άλλης.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του την Κυριακή στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ έκανε για ακόμα μια φορά επίθεση στο Ταμείο και χαρακτήρισε την στάση που διατηρεί «πολιτική διαφωνία επί της συμφωνίας», τονίζοντας πως ουσιαστικά διαφωνεί με το ίδιο το πρόγραμμα, ενώ επανέλαβε την κόκκινη γραμμή της Κυβέρνησης για διατήρηση των συντάξεων.

The post Το ελληνικό ζήτημα στο τραπέζι του Eurogroup appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα