Τετ-α-τετ Τσίπρα- Ερντογάν για το προσφυγικό στην Κωνσταντινούπολη

07:57 23/5/2016 - Πηγή: iPop

Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται σήμερα, Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να δώσει το παρών στην Παγκόσμια Ανθρωπιστική Σύνοδο του ΟΗΕ. Το απόγευμα θα έχει τετ-α-τετ με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν.

Τι θα συζητήσουν οι δύο πολιτικοί;

Η συνάντηση των δύο ανδρών έχει οριστεί για τις 6 το απόγευμα της Δευτέρας.

Οι δυο τους θα συζητήσουν την εφαρμογή της συμφωνίας Ε.Ε.- Τουρκίας

με τον Έλληνα Πρωθυπουργό να πηγαίνει στην Κωνσταντινούπολη με στόχο να επισημάνει τη μεγάλη σημασία της για την μείωση των προσφυγικών ροών στον Τούρκο Πρόεδρο.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να ζητήσει την συνεργασία των δύο χωρών με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Παράλληλα, κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο ότι ο Πρωθυπουργός θα θίξει και το ζήτημα των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο, στα πλαίσια της συζήτησης των σχέσεων των δύο χωρών.

Τέλος, ιδιαίτερα αναφορά αναμένεται να γίνει και σε άλλους τομείς ελληνοτουρκικής συνεργασίας, σε συνέχεια του πρόσφατου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας στη Σμύρνη, τον περασμένο Μάρτιο.

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού στην Κωνσταντινούπολη:

Το πρόγραμμα ξεκινά με την υποδοχή των Ηγετών από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, και τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Συνεδριακό Κέντρο Κωνσταντινούπολης (Istanbul Congress Center), 07:30-07:50. Εν συνεχεία, πραγματοποιείται η συνάντηση Ηγετών (Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων) υπό τον γγ του ΟΗΕ και ακολουθεί η Τελετή Έναρξης Εργασιών της Συνόδου. Η Ολομέλεια της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Συνόδου θα εξελίσσεται από τις 11:00 έως τις 18:15. Ο πρωθυπουργός θα συμμετέχει επίσης και στην Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα: «Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω: μια δέσμευση για την αντιμετώπιση του αναγκαστικού εκτοπισμού».

Τον Πρωθυπουργό συνοδεύουν στην Κωνσταντινούπολη, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας και ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Photo: Andrea Bonetti / PM Handout

The post Τετ-α-τετ Τσίπρα- Ερντογάν για το προσφυγικό στην Κωνσταντινούπολη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα