Νίκη του ΔΗ.ΣΥ στις Κυπριακές εκλογές -Μεγάλο το ποσοστό αποχής

21:48 22/5/2016 - Πηγή: iPop

Με καταμετρημένο το 77,6% των ψήφων στις Κυπριακές εκλογές η νέα Βουλή θα είναι οκτακομματική με τον Δημοκρατικό Συναγερμό να προηγείται με 31,16%. Να σημειωθεί πως η αποχή στις βουλευτικές εκλογές έφτασε το 33.74%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο Εσωτερικών

με καταμετρημένο παγκύπρια το 77,6% των ψήφων των σημερινών βουλευτικών εκλογών τα ποσοστά των κομμάτων, που εξασφαλίζουν είσοδο στη Βουλή , διαμορφώνονται ως εξής:

Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗ.ΣΥ) 31,16%

ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις 25.66%

Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗ.ΚΟ) 14.35%

ΕΔΕΚ- Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών 6,09%

Συμμαχία Πολιτών 5,85%

Αλληλεγγύη 5,28%

Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών 4,81%

Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ) 3,79%

Αναστασιάδης: Σεβαστή η ετυμολογία του λαού

Με γραπτή δήλωση ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης συνεχάρει όλους τους υποψήφιους που εκλέχθηκαν από τον λαό και σχολίασε πως η ετυμηγορία του λαού είναι σεβαστή και πως η νέα Βουλή των Αντιπροσώπων θα κληθεί να λάβει κρίσιμες και σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της Κύπρου. Παράλληλα ο κ. Αναστασιάδης υπογράμμισε πως η αποχή του λαού θα πρέπει να προβληματίσει όλους.

Σε αυτό το πλαίσιο, ως θεματοφύλακας του Συντάγματος, θα τιμήσω τον θεσμικό μου ρόλο στη δημιουργία κλίματος ενότητας και συναίνεσης, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων που έχουμε ενώπιον μας, είτε αυτές αφορούν το εθνικό μας θέμα είτε τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και την αποφασιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων που ομάδες πολιτών εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν

The post Νίκη του ΔΗ.ΣΥ στις Κυπριακές εκλογές -Μεγάλο το ποσοστό αποχής appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα