Τετ-α-τετ May- Erdogan στην Άγκυρα

15:28 28/1/2017 - Πηγή: iPop

Με τον Τούρκο πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan θα συναντηθεί, σήμερα, Σάββατο, η Theresa May με στόχο τη συζήτηση ζητημάτων αναφορικά με την ασφάλεια και το εμπόριο.

Μόλις μια μέρα μετά τη συνάντησή της με τον D. Trump, η Βρετανίδα Πρωθυπουργός συνεχίζει τις προσπάθειες προκειμένου να μην βρεθεί «εκτός παιχνιδιού» η χώρα της μετά την ολοκλήρωση του Brexit.

Η εκπρόσωπος της May τόνισε ότι οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν «σε μια νέα

(σ.σ. διμερή) εμπορική σχέση μετά την αποχώρηση του ΗΒ από την ΕΕ» και «αναμένεται να συμφωνήσουν σε μια (…) στρατηγική εταιρική σχέση για την ασφάλεια».

Η May επιδιώκει μια σειρά από διμερείς εμπορικές συμφωνίες, οι οποίες θα ενισχύσουν τη Βρετανία όταν θα αποχωρήσει απ’ την Ε.Ε.

«Η Τουρκία θα γίνει η 13η χώρα που ξεκινάει διάλογο με τη Βρετανία για μια διμερή εμπορική συμφωνία», δήλωσε ακόμα η εκπρόσωπος της May.

Τέλος, η εκπρόσωπος της May ανέφερε σχετικά με το αποτυχημένο πραξικόπημα και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία ότι το Λονδίνο «εξέφρασε σθεναρή υποστήριξη στη Δημοκρατία και στους Θεσμούς. Όμως είπαμε επίσης με σαφήνεια ότι καλούμε την Τουρκία να διασφαλίσει ότι η αντίδρασή της θα είναι ανάλογη, δικαιολογημένη και θα τηρεί τις υποχρεώσεις της βάσει του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου».

Photo: STF/ASSOCIATED PRESS

The post Τετ-α-τετ May- Erdogan στην Άγκυρα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα