Πέρασαν 25 χρόνια από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Πού είναι τα κομμάτια του;

11:15 9/11/2014 - Πηγή: iPop

Σήμερα συμπληρώνονται 25 χρόνια από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Μπορεί αυτά τα εικοσιπέντε χρόνια για εμάς να φαντάζουν μακρινό παρελθόν αλλά για όσους τα έζησαν από κοντά ήταν λες και έγιναν μόλις χτες. Τις τελευταίες, λοιπόν, μέρες με κορύφωση την σημερινή, το Βερολίνο φοράει τα καλά του. Οι εκδηλώσεις οι συναυλίες και οι ομιλίες είναι πολλές και αναφέρονται σε εκείνη την ημέρα που άλλαξε την ζωή της χώρας.

Με αφορμή τα 25 χρόνια από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου το πρακτορείο Reuters

έκανε πριν από λίγες ημέρες το δικό του αφιέρωμα συλλέγοντας φωτογραφίες από κομμάτια του τείχους που βρίσκονται σκορπισμένα στον κόσμο και έχουν μετατραπεί σε μνημεία.

Σημείωση!

Το Τείχος του Βερολίνου είχε κατασκευαστεί το 1961 και σκοπός του ήταν να χωρίζει το Δυτικό από το Ανατολικό Βερολίνο, Στις 9 Νοεμβρίου του 1989, όμως μετά από επεισόδια και μαζικές διαδηλώσεις στο Ανατολικό Βερολίνο η ένταση ξέσπασε όταν το Τείχος έπεσε και χιλιάδες άνθρωποι μπήκαν από την ανατολική στην δυτική πλευρά της πόλης.

Εμείς με την σειρά μας σου παρουσιάζουμε αυτές τις φωτογραφίες με τα κομμάτια του τείχους του Βερολίνου και περιμένουμε τα σχόλιά σου:

photos:reuters.com

The post Πέρασαν 25 χρόνια από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Πού είναι τα κομμάτια του; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα