Ταούκ κιοκσού: Η παραδοσιακή συνταγή για το διάσημο γλυκό της Τουρκίας με την ιδιαίτερη γεύση

17:10 28/7/2022 - Πηγή: iPop

Δε γίνεται να έχεις επισκεφτεί την Τουρκία χωρίς να έχεις δοκιμάσει το περίφημο ταούκ κιοκσού, το γλυκό, δηλαδή, που εάν το μεταφράσεις στα ελληνικά σημαίνει στήθος κοτόπουλου. Ναι! Πρόκειται για μία πουτίγκα η οποία περιέχει κοτόπουλο και όχι δεν είναι καθόλου αηδιαστική! Σου υπόσχομαι πως θα την λατρέψεις! Είτε το πιστεύεις, είτε όχι δε θα εντοπίσεις το παραμικρό ίχνος της γεύσης του κοτόπουλου.

Το μόνο που θα αισθάνεσαι είναι μια γλυκιά, γαλακτώδης πουτίγκα και μικρές πινελιές κανέλας. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό γλυκό!

Σήμερα μαθαίνουμε να φτιάχνουμε λεμπλεμπί με στραγάλια και φιστίκια Αιγίνης – Ο παραδοσιακός χαλβάς της Τουρκίας

Ταούκ κιοκσού συνταγή: Τα υλικά που θα χρειαστείς1/2 στήθος κοτόπουλου4 1/4 φλιτζάνια (1 λίτρο) γάλα πλήρες1/3 φλιτζάνι κορν φλάουρ1/3 φλιτζάνι άσπρο ρυζάλευρο1 φλιτζάνι ζάχαρη1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας2 φλιτζάνια νερό

Πολίτικη Κουζίνα: Χουνκιάρ μπεγιεντί με αρνάκι τας κεμπάπ – H συνταγή που θα σε ξετρελάνει

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:Τοποθέτησε το κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό για να το σκεπάσει. Άφησέ το να πάρει μια βράση και βράσε καλά το κοτόπουλο.Βγάλε το κοτόπουλο από το τηγάνι και βάλε το σε ένα μπολ. Χώρισέ το με τα δάχτυλά σου σε λεπτές λωρίδες. Συνέχισε να τεμαχίζεις το κοτόπουλο όσο πιο λεπτά μπορείς. Βάλε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο σε ένα σουρωτήρι και βάλε το κάτω από κρύο νερό για αρκετά λεπτά. Ξέπλυνε καλά το κοτόπουλο.Στη συνέχεια, ετοίμασε ένα μπολ με κρύο νερό. Τοποθέτησε το σουρωτήρι από πάνω και μούλιασε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο για περίπου 20 λεπτά. Στράγγισέ το στο σουρωτήρι και επανάλαβε αυτή τη διαδικασία τέσσερις ή πέντε φορές.Βάλε ξανά το σουρωτήρι στο μπολ με κρύο νερό κι έπειτα βάλε το στο ψυγείο και άφησέ το όλο το βράδυ. Το επόμενο πρωί, στράγγισέ το, ξέπλυνε μερικές φορές ακόμα με τρεχούμενο κρύο νερό και στη συνέχεια στράγγισε ξανά το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και άφησέ το στην άκρη.Βάλε το γάλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και βράσε για αρκετά λεπτά. Πρόσθεσε το τριμμένο κοτόπουλο στο γάλα και ανακάτεψέ το με ένα μπλέντερ χειρός δύο ή τρεις φορές μέχρι να γίνει πολύ λείο. Βάλε ξανά το τηγάνι στη φωτιά και άφησε το για περίπου 20 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας συνεχώς.Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτύπα ελαφρά μαζί το κορν φλάουρ, το ρυζάλευρο και περίπου δύο φλιτζάνια νερό μέχρι να ομογενοποιηθούν. Απόσυρε το γάλα από τη φωτιά. Χρησιμοποιώντας το σύρμα, ρίξε το κορν φλάουρ στο γάλα καθώς το χτυπάς.Μόλις ανακατευτεί όλο το κορν φλάουρ, βάλε πάλι το τηγάνι στη φωτιά και ανακάτευε συνεχώς για περίπου πέντε λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πήζει.Τέλος, ρίξε τη ζάχαρη και τη βανίλια και βράσε το για 15 λεπτά ακόμα. Η πουτίγκα πρέπει να γίνει τόσο πηχτή που να μην μπορείς πλέον να την ανακατέψεις. Χρησιμοποίησε το πίσω μέρος της ξύλινης κουτάλας σου για να το ανακατεύεις καθώς ψήνεται.Βρέξε τον πάτο και τα πλαϊνά ενός ρηχού γυάλινου δίσκου. Ρίξε την πουτίγκα στο βρεγμένο δίσκο και άφησέ την να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Σκέπασέ το με πλαστική μεμβράνη και βάλε το στο ψυγείο για περίπου έξι ώρες.Όταν είναι έτοιμο το γλυκό μπορείς να το πασπαλίσεις με λίγη κανέλα λίγο πριν το σερβίρεις.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ταούκ κιοκσού: Η παραδοσιακή συνταγή για το διάσημο γλυκό της Τουρκίας με την ιδιαίτερη γεύση εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα