«Όλα τα σώματα, είναι σώματα για παραλία»: Η νέα καμπάνια που βάζει τέλος στο body shaming και αγκαλιάζει κάθε σωματότυπο

13:37 28/7/2022 - Πηγή: iPop

Το υπουργείο Ισότητας της Ισπανίας ξεκίνησε μια δημιουργική καλοκαιρινή καμπάνια που ενθαρρύνει κάθε γυναίκα, με κάθε σωματότυπου, να βγει στην παραλία, με το σύνθημα: «Το καλοκαίρι είναι και δικό μας».

Η πολύχρωμη φωτογραφία της καμπάνιας περιλαμβάνει πέντε γυναίκες διαφορετικών σωματότυπων, ηλικιών και εθνοτήτων που απολαμβάνουν μια μέρα πλάι στην θάλασσα και στον ήλιο. 

«Το καλοκαίρι είναι και δικό μας», τονίζει η καμπάνια,

ενώ συνεχίζει γράφοντας: «Απόλαυσέ το όπως, όπου και με όποιον θέλεις».

Τι ακριβώς σημαίνει body shaming και γιατί ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος;

Σώματα παραλίας: Πάρε το μπικίνι σου και απόλαυσε τον ήλιο!

Αξίζει να σημειωθεί πως η καμπάνια περιλαμβάνει, επίσης, κα μια γυναίκα που κάνει τόπλες κι έχει υποβληθεί σε μαστεκτομή. Τελικά, όντως, το μόνο που χρειάζεσαι για να πας παραλία είναι το σώμα σου. Δεν καταλαβαίνω γιατί είχαμε δεύτερες σκέψεις τόσο καιρό…

«Όλα τα σώματα, είναι σώματα για παραλία», δήλωσε η υπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών, Ione Belarra. «Όλα τα σώματα είναι αποδεκτά και έχουμε το δικαίωμα να απολαμβάνουμε τη ζωή όπως είμαστε, χωρίς ενοχές ή ντροπή. Το καλοκαίρι είναι για όλους!»

To νέο emoji που διχάζει: Χρήσιμο ή μορφή body shaming;

Η επικεφαλής του Γυναικείου Ινστιτούτου Antonia Morillas ανέφερε ότι οι προσδοκίες που σχετίζονται με το σώμα επηρέασαν όχι μόνο την αυτοεκτίμηση των γυναικών, αλλά τους στερούσαν τα δικαιώματά τους.

«Διαφορετικά σώματα, απαλλαγμένα από έμφυλα στερεότυπα, που καταλαμβάνουν όλους τους χώρους. Το καλοκαίρι μας ανήκει. Ελεύθερη, ίση και ποικιλόμορφη», έγραψε στο Twitter μαζί με την εικόνα από την καμπάνια.

Το Γυναικείο Ινστιτούτο δήλωσε: «Σήμερα εγκαινιάζουμε ένα καλοκαίρι για όλους, χωρίς στερεότυπα και αισθητική βία κατά του σώματός μας».

El @InstMujeres lanza #ElVeranoEsNuestro. Cuerpos diversos, libres de estereotipos de género, ocupando todos los espacios. El verano también nos pertenece. Libres, iguales y diversas. pic.twitter.com/BjS3YDaEYR

— Toni Morillas (@antoniamorillas) July 27, 2022

Όταν ο ηγέτης της αριστεράς Cayo Lara είπε ότι η εκστρατεία ήταν παράλογη και προσπαθούσε να «δημιουργήσει ένα πρόβλημα εκεί που δεν υπάρχει», οι Podemos απάντησαν σε ένα tweet με το εξής: «Αν τα σώματα σε ενοχλούν, μπορείς να μείνεις σπίτι κάνοντας tweet».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο «Όλα τα σώματα, είναι σώματα για παραλία»: Η νέα καμπάνια που βάζει τέλος στο body shaming και αγκαλιάζει κάθε σωματότυπο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα