Τα βλέμματα στο Eurogroup ενώ οι αποφάσεις θα ληφθούν στο Βερολίνο

18:01 18/2/2017 - Πηγή: iPop

Μπορεί τα βλέμματα όλων να έχουν στραφεί στο κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας, όμως, οι σημαντικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στο Βερολίνο στη συνάντηση των κ.κ. Merkel- Lagarde- Juncker την ερχόμενη Τετάρτη.

Η συνεδρίαση της Δευτέρας στις Βρυξέλλες θεωρείται κρίσιμη, ενώ την ίδια στιγμή η ΝΔ έχει προαναγγείλει ότι για εκείνη η προθεσμία για συμφωνία η 20ή Φεβρουαρίου,

διαφορετικά ίσως προχωρήσει ακόμα και σε πρόταση μομφής εναντίον της Κυβέρνησης. Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβασαν τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης την Παρασκευή στη Βουλή, με τον Πρωθυπουργό να καλεί την αξιωματική αντιπολίτευση να καταθέσει πρόταση μομφής.

Μπορεί η συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ να έχει μεγάλη σημασία για τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων για κλείσιμο της αξιολόγησης, ωστόσο, όλα δείχνουν ότι οι κρίσιμες αποφάσεις θα ληφθούν στο Βερολίνο όπου θα συναντηθούν την προσεχή Τετάρτη η Γερμανίδα Καγκελάριος με την επικεφαλής του ΔΝΤ και τον πρόεδρο της Κομισιόν. Έτσι, το ελληνικό ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί εκεί σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο κι όχι στο Eurogroup της Δευτέρας.

Τι θα κριθεί τις επόμενες ημέρες;Εάν το ΔΝΤ θ’ αλλάξει στάση, μειώνοντας τις απαιτήσεις για νέα μέτρα και βελτιώνοντας τις προβλέψεις του για την Ελλάδα.Αν το Βερολίνο θα δεχθεί τη δέσμευση για μεσοπρόθεσμα μέτρα η οποία θα επιτρέψει στην Κυβέρνηση να προνομοθετήσει με ρήτρα αναίρεσης τη μείωση του αφορολόγητου και να περάσει στον «κόφτη» νέα μείωση των συντάξεων.Για πόσα χρόνια θα μείνει ο στόχος για πρωτογενή πλεονάσματα στο 3,5% μετά το 2018.

The post Τα βλέμματα στο Eurogroup ενώ οι αποφάσεις θα ληφθούν στο Βερολίνο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα