Αβραμόπουλος σε Yıldırım: Να τηρηθεί η συμφωνία για το προσφυγικό

17:18 18/2/2017 - Πηγή: iPop

Την ανάγκη για τήρηση της συμφωνίας για το προσφυγικό με την Ε.Ε. επισήμανε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος στον Τούρκο πρωθυπουργό, Binali Yıldırım κατά τη συνάντησή τους στο πλαίσιο της διάσκεψης για την Ασφάλεια στο Μόναχο. Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο Τούρκος ΥΠΕΞ, αλλά και ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε

στον Τούρκο Πρωθυπουργό ότι η συμφωνία για το προσφυγικό έχει βοηθήσει στη μείωση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών και πρόσθεσε ότι οι δύο πλευρές θα πρέπει να συνεργαστούν προκειμένου να εκπληρωθούν τα κριτήρια τα οποία έχουν συμφωνηθεί. Παράλληλα, ο ίδιος παραδέχθηκε ότι η Τουρκία δέχεται πιέσεις λόγω της κατάστασης στη Συρία, με την οποία συνορεύει.

Ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε εξάλλου ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστήριξε με «αποφασιστικότητα την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου».

Ο Binali Yıldırım και ο Τούρκος ΥΠΕΞ ευχαρίστησαν τον κ. Αβραμόπουλο για τις προσπάθειες που κάνει προκειμένου να ενισχυθούν οι σχέσεις Τουρκίας – Ε.Ε. και παραδέχθηκαν ότι σ’ αυτή τη φάση οι σχέσεις τους είναι σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με λίγο καιρό νωρίτερα.

Η τουρκική πλευρά τόνισε ακόμα ότι αναμένει τη στήριξη του κ. Αβραμόπουλου προκειμένου να επιτευχθεί πρόοδος και να ξεπεραστούν τα οποιαδήποτε εμπόδια παραμένουν.

Θυμίζουμε ότι η Κομισιόν στις 2 Μαρτίου πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκθεση προόδου για την εφαρμογή της ευρωτουρκικής συμφωνίας.

Photo: AA

The post Αβραμόπουλος σε Yıldırım: Να τηρηθεί η συμφωνία για το προσφυγικό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα