Τα ρομπότ σύντομα θα κλέψουν τη δουλειά σου (Video)

18:23 18/1/2016 - Πηγή: iPop

Ότι η τεχνολογία των ρομπότ εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς το ήξερες ήδη. Αυτό που πιθανότατα δεν ήξερες ότι είναι τόσο κοντά σου είναι η εποχή όπου τα ρομπότ θα σου κλέψουν κυριολεκτικά τη δουλειά. Πώς θα γίνει αυτό; Μα φυσικά θα σου φάνε τη θέση καθώς με την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης θα είσαι πλέον… περιττός!

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι με την ανάπτυξη των ρομπότ πολλοί επαγγελματικοί κλάδοι θα οδηγηθούν στην εξαφάνιση.

Αυτό που ισχύει μέχρι τώρα είναι ότι τα ρομπότ μπορούν να εκτελέσουν άριστα χειρωνακτικές εργασίες. Όμως και τα συνθετότερα επαγγέλματα θεωρείται ότι εξαφανιστούν

καθώς τα ρομπότ θα μπορούν σύντομα να εκτελούν και εργασίες που απαιτούν μεγαλύτερες δεξιότητες.

Η έρευνα της Bank of America έδειξε ότι έως το 2025 τα ρομπότ θα έχουν καταφέρει να κυριαρχήσουν στο 45% των βιομηχανικών εργασιών με αποτέλεσμα πολλές θέσεις εργασίες να χαθούν.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι συνδεδεμένες με το Ίντερνετ συσκευές θα φθάσουν το 2020 τα 50 δις.

Η μελέτη διαπιστώνει πως αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να χαθούν οι μισές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ κι ένα ακόμα 20% θα απειλείται άμεσα με εξαφάνιση.

Η μείωση του κόστους των ρομπότ σε συνδυασμό με τις δεξιότητες που αναπτύσσουν, τα καθιστούν άκρως ελκυστικές επενδύσεις.

Σημειώνεται πως ήδη στην Ιαπωνία, ανά 10.000 εργαζομένους σε εργοαστάσια αυτοκινήτων αντιστοιχούν 1.520 ρομπότ.

Ποια επαγγέλματα κινδυνεύουν;

Ξεναγοί, αρτοποιοί, χειρωνακτικές εργασίες, ασφαλιστές, αναλυτές, υπάλληλοι στον τομέα της διοίκησης, πωλητές, λογιστές ακόμα και οδηγοί.

Ποιοι κινδυνεύουν λιγότερο;

Εκπαιδευτικοί, γιατροί, ερευνητές, αστυνομικοί, κοινωνικοί λειτουργοί και γενικά όλα τα επαγγέλματα που απαιτούν κοινωνική αλληλεπίδραση και συναίσθημα.

The post Τα ρομπότ σύντομα θα κλέψουν τη δουλειά σου (Video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα