Νέα χιονοστιβάδα στις Άλπεις άφησε πίσω νεκρούς (video)

17:34 18/1/2016 - Πηγή: iPop

Γαλλικά στρατεύματα βρέθηκαν στη μέση χιονοστιβάδας. 5 από τα μέλη έχασαν τη ζωή τους ενώ αγνοούνται ακόμα δεκάδες χωρίς να γνωρίζουμε προς το παρόν τον συγκεκριμένο αριθμό των αγνοούμενων.

Πέντε Γάλλοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους από μια χιονοστιβάδα ενώ βρισκόντουσαν σε εκπαιδευτική άσκηση στην περιοχή των Άλπεων.

Οι διασώστες απεγκλώβισαν άμεσα από το χιόνι έξι άτομα -με πέντε από αυτά να έχουν σοβαρά τραύματα και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο στο Grenoble.

Τουλάχιστον δύο άτομα

βρίσκονται σε κατάσταση υποθερμίας.

Στην μεγάλη επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν τρία ελικόπτερα, εκπαιδευμένα σκυλιά και ομάδα της αστυνομίας εκπαιδευμένη για τέτοιες περιπτώσεις.

Ακόμα είναι άγνωστος ο αριθμός των αγνοούμενων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους πέθαναν από καρδιακή ανακοπή.

Η χιονοστιβάδα έπεσε κοντά σto Valfrejus, όχι μακριά από τα Iταλικά σύνορα, όπου περίπου 50 στρατιώτες εκπαιδεύονταν εκτός πίστας.

Οι στρατιώτες του 2ου Foreign Engineer Regiment με βάση το Saint-Christol στη νότια Γαλλία, βρισκόντουσαν για εκπαίδευση στο Petit Argentier σε ύψος 2.19456 χιλιομέτρων όταν ξεκίνησε η χιονοστιβάδα λίγο πριν από τις 14:00 τοπική ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ομάδα των στρατιωτών είχε μαζί της μηχανισμό για αναγνώριση χιονοστιβάδων.

«Προς το παρόν οι συνθήκες δεν είναι πολύ σαφής» είπε ο Major Pujol από την ομάδα διάσωσης CRS στο BFM-TV και συμπλήρωσε: «Προσπαθούμε ακόμα να πραγματοποιήσουμε τη διάσωση και προσπαθούμε να μετρήσουμε όλους στην περιοχή, για να ξέρουμε αν έχουμε ακόμα ανθρωπους εκεί έξω που έχουν θαφτεί στο χιόνι».

Ο Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Jean-Yves Le Drian αναμένεται να επισκεφθεί το χιονοδρομικό κέντρο αύριο.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός, Manuel Valls, απέτισε φόρο τιμής στους στρατιώτες στο Twitter λέγοντας: «Η χώρα μας πενθεί μετά την απώλεια των πέντε στρατιωτών μας στις Άλπεις. Οι σκέψεις μου είναι με τους τραυματίες, τις οικογένειες και τους αδελφούς «.

Notre pays est endeuillé après la disparition de 5 de nos légionnaires dans les Alpes. Pensées aux blessés, aux familles, aux frères d'armes

— Manuel Valls (@manuelvalls) January 18, 2016

Να σημειωθεί ότι το χιονοδρομικό κέντρο έχει κλείσει έτσι ώστε το προσωπικό να μπορεί να βοηθήσει το έργο της διάσωσης

The post Νέα χιονοστιβάδα στις Άλπεις άφησε πίσω νεκρούς (video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα