Συμφωνεί με την Γεννηματά ο Βενιζέλος και απευθύνει κάλεσμα για προοδευτικό κέντρο

17:12 18/1/2016 - Πηγή: iPop

Πρόταση για την ίδρυση προοδευτικού κέντρου απευθύνει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος με άρθρο το οποίο υπογράφει ο ίδιος.

Αξίζει να τονιστεί πως νωρίτερα και η Φώφη Γεννηματά είχε εκφράσει την άποψη της για την συσπείρωση των δυνάμεων του κέντρου.

Όπως είχε τονίσει σε άρθρο της που δημοσιεύθηκε στα Νέα:

«Διανύουμε

την πιο σκληρή μεταπολεμική περίοδο.

Η χώρα έχει ανάγκη από μια ισχυρή παράταξη με αυτόνομο ρόλο και αυτοδύναμη στρατηγική,διακριτά πολιτικά οριοθετημένη από τον δήθεν αριστερό λαϊκισμό και τις παρωχημένες ιδεοληψίες του αλλά και τις συντηρητικές, νεοφιλελεύθερες και εξίσου αναποτελεσματικές πολιτικές που εκπροσωπεί η Δεξιά.

Προϋπόθεση για αυτό αποτελεί η ενοποίηση και η ενιαία πολιτική έκφραση του ευρύτερου χώρου που περιλαμβάνει, τις δυνάμεις του ριζοσπαστικού κέντρου, του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της οικολογίας».

Τι αναφέρει ο Βενιζέλος;

Όπως τονίζει σε άρθρο του: «Η πρόταση για ιδρυτικό συνέδριο και άμεση εκλογή επικεφαλής οδηγεί ουσιαστικά στην απορρόφηση των επιμέρους σχημάτων είναι μια ορθή αναβίωση».

Και προσθέτει:

«Αρκεί να προσδιορίσουμε ποίου σχήματος θα είναι το ιδρυτικό συνέδριο και ο άμεσα εκλεγμένος επικεφαλής και πώς θα πορευθούμε αξιόπιστα προς τον στόχο αυτό».

Εξηγεί βέβαια πως: «Άβυσσος μας χωρίζει από τη ΧΑ στο όνομα της δημοκρατίας. Άβυσσος μας χωρίζει από τις αντιευρωπαϊκές δυνάμεις και τους τραγελαφικούς οπαδούς του Grexit. Άβυσσος πρέπει να μας χωρίζει από το λαϊκισμό, τη συνωμοσιολογία, τους ψεκασμένους, τα Νεφελείμ».

Και επισημαίνει στην συνέχεια: «Πολιτική προϋπόθεση εφαρμογής του σχεδίου αυτού είναι μια κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας των δημοκρατικών φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων χωρίς αποκλεισμούς».

The post Συμφωνεί με την Γεννηματά ο Βενιζέλος και απευθύνει κάλεσμα για προοδευτικό κέντρο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα