Τα πράσινα μήλα είναι το κλειδί κατά της παχυσαρκίας

06:01 24/10/2014 - Πηγή: iPop

Είναι γνωστό ότι τα μήλα κάνουν πολύ καλό στον οργανισμό μας και πρέπει να τα έχουμε στο διαιτολόγιο μας.. Με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Food chemistry, τα μήλα πρέπει να μπουν απαραίτητα στην καθημερινότητα μας.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα μήλα, πιο συγκεκριμένα τα πράσινα μήλα, είναι η απάντηση κατά της παχυσαρκίας. Τα πράσινα μήλα περιέχουν βακτήρια τα οποία είναι φιλικά προς τον ανθρώπινο οργανισμό. Τα μήλα και γενικά τα φρούτα περιέχουν

ίνες και πολυφαινόλες που δεν διασπώνται από τα οξέα του στομαχιού, έτσι καταλήγουν στο παχύ έντερο που ύστερα από τη διαδικασία της ζύμωσης αναπτύσσονται αυτά τα βακτήρια. Έχει παρατηρηθεί ότι σε παχύσαρκα άτομα όλη αυτή η διαδικασία δεν ολοκληρώνεται σωστά. Αυτό οδηγεί σε προβλήματα μεταβολισμού.

Επιστήμονες του Washington State University έκαναν πειράματα σε ποντίκια και «ανακάλυψαν» την ευεργετική αξία των πράσινων μήλων. Παρατήρησαν ότι τα παχύσαρκα ποντίκια που κατανάλωσαν πράσινα μήλα είχαν τα ίδια αποτελέσματα με τα αδύνατα ποντίκια και μακροπρόθεσμα αυτό τα βοήθησαν να χάσουν βάρος.

Οι επιστήμονες υποθέτουν πως αυτή μπορεί να είναι η λύση για τόσους ανθρώπους με προβλήματα βάρους. Όπως και να έχει αυτή είναι η απόδειξη ότι ισχύει η λαϊκή ρήση ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό κάνει πέρα, στην συγκεκριμένη περίπτωση ίσως τον διαιτολόγο.

The post Τα πράσινα μήλα είναι το κλειδί κατά της παχυσαρκίας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα