Σύγχυση με την έγκριση της δόσης απ’ το Βερολίνο | Ολομέλεια ζητά το SPD, Επιτροπή Προϋπολογισμού λέει η Merkel

21:47 20/6/2017 - Πηγή: iPop

Σύγχυση επικρατεί στο Βερολίνο | Ολομέλειασχετικά με την έγκριση της εκταμίευσης της δόσης προς την Ελλάδα, καθώς το SPD ζητά να γίνει συζήτηση στην Ολομέλεια της Bundestag, σενάριο το οποίο έχουν, όμως, απορρίψει οι Merkel και Schaeuble, οι οποίοι προτείνουν συζήτηση στην Επιτροπή Προϋπολογισμού της γερμανικής Βουλής.

Την

ίδια στιγμή, η συζήτηση στην Επιτροπή Προϋπολογισμού αναβάλλεται για την επόμενη εβδομάδα, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ. Η συζήτηση θα γίνει για τη συμφωνία του Eurogroup και την έγκριση της εκταμίευσης της δόσης 8,5 δις ευρώ προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το Reuters, η συζήτηση ήταν προγραμματισμένη για αύριο, Τετάρτη, όμως, μετά από αίτημα του SPD αναβάλλεται για την ερχόμενη εβδομάδα.

Βουλευτής του κόμματος είπε πως οι Σοσιαλδημοκράτες επιθυμούν συζήτηση στην Ολομέλεια προκειμένου να φανούν οι διαφορές που υπάρχουν στο συντηρητικό κόμμα της Merkel για το θέμα.

Το Reuters σχολιάζει πως η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί επίσης μέρος της προεκλογικής εκστρατείας του SPD ενόψει των γερμανικών εκλογών το Φθινόπωρο.

Η Merkel και ο Schaeuble, πάντως, έχουν απορρίψει το ενδεχόμενο να τεθεί το ελληνικό ζήτημα στην Ολομέλεια της Bundestag, με τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ να δηλώνει μάλιστα πως κάτι τέτοιο θα προκαλούσε πρόβλημα στις αγορές.

Η δόση των 8,5 δις ευρώ

Θυμίζουμε πως η δόση των 8,5 δισ. προς την Ελλάδα θα καλύψει το χρέος της χώρας και τις χρηματοδοτικές της ανάγκες για το α’ 3μηνο 2017, ενώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Klaus Regling, η ρευστότητα της Ελλάδας θα είναι καλή μέχρι το τέλος του 2017.

H πρώτη υπο-δόση είναι στα 7,7 δισ. και πρόκειται να εκταμιευθεί την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου 2017. Τα 6,9 δισ. θα δοθούν για αποπληρωμή του ελληνικού χρέους.

Photo: Lenny Pichette

The post Σύγχυση με την έγκριση της δόσης απ’ το Βερολίνο | Ολομέλεια ζητά το SPD, Επιτροπή Προϋπολογισμού λέει η Merkel appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα