Τα πιο αμερικάνικα πράγματα που μπορείς να κάνεις στις Η.Π.Α.

12:32 3/8/2014 - Πηγή: iPop

Τα πιο αμερικάνικα πράγματα που πρέπει να κάνεις στις Η.Π.Α. Σαν την πατρίδα τίποτε λέει ο «σοφός λαός», όμως σε ένα ταξιδάκι στο εξωτερικό δε θα έλεγε και κανένας όχι. Τρόπος του λέγειν βέβαια χαρακτηρίζεις ταξιδάκι μια «απόδραση» στις ΗΠΑ, στη μητρόπολη του καπιταλισμού και την πρωτεύουσα της τεχνολογίας. Αν τώρα ξεπεράσεις όλα τα εμπόδια που θέτει η οικονομική κρίση και καταφέρεις να πεταχτείς μέχρι την άλλη πλευρά του Ατλαντικού για να ζήσεις –έστω και για λίγο­ το αμερικάνικο όνειρο, εμείς σου παρουσιάζουμε το δεκάλογο με αυτά που

πρέπει να κάνεις ώστε να καταλάβεις από πρώτο χέρι τι εστί Αμερική(ΗΠΑ).

1. Να πας στο Grand Canyon

Αν έχεις άπλετο χρόνο τότε νοίκιασε ένα αυτοκίνητο και οδήγησε όλη τη διαδρομή των 446 χιλιομέτρων του Grand Canyon. Είναι σίγουρο πως η θέα θα σε αποζημιώσει και οι εικόνες θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό σου. Μόλις τελειώσει βέβαια η διαδρομή και ολοκληρώσεις το τσιγάρο σου απολαμβάνοντας «τον άθλο», καλό θα ήταν να αφήσεις το αμάξι στο αεροδρόμιο και να επιστρέψεις στη βάση σου αεροπορικώς. Είπαμε δεν θα το κάνεις και δεύτερη φορά, έτσι κι αλλιώς «εμείς έχουμε και το φαράγγι της Σαμαριάς».

2. Πήγαινε σε ένα Walmart…και νοίκιασε ένα φορτηγάκι

Ρούχα με το κιλό, καλλυντικά και gadget σε εξευτελιστικές τιμές και ατομικές συσκευασίες fast food μεγαλύτερες από την τσάντα που κουβαλάς, συνθέτουν σε ένα wallmart τον πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο κατανάλωσης των αμερικάνων. Απαραίτητα αξεσουάρ που πρέπει να έχεις μαζί σου είναι ο χάρτης –σκέψου ένα ελληνικό mall «on steroids»­ καθώς και ένας επαγγελματίας αρσιβαρίστας που θα κουβαλάει τα ψώνια σου.

3. Πάρε μέρος σε διαγωνισμό φαγητού στο Τέξας

Μπριζόλες σε μέγεθος ρόδας αυτοκινήτου, burger σερβιρισμένα με ντόνατς και τεράστια νάτσος με πικάντικη σος. Ο «δυνατότερος» επιβιώνη(για αρχή) και κερδίζει ένα εκπληκτικό μπλουζάκι που ναθ του θυμίζει για πάντα την ημέρα που πήγε να πεθάνει από το φαγητό.

4. Περπάτησε στο National Mall στην Ουάσινγκτον

Για να γίνει πιο κατανοητό σε εμάς, εννοούμε το γιγαντιαίο υπαίθριο πάρκο με τη τεχνητή λίμνη που καταλήγει στο μνημείο του Τζορτζ Ουάσινγκτον, τον πασίγνωστο οβελίσκο στην αμερικάνικη πρωτεύουσα. Είναι σίγουρο πως θα σου έρθουν στο μυαλό διάφορες ταινίες.

5. Ρίξε με όπλα ­κατά προτίμηση αυτόματα

Στη χώρα που σχεδόν σε κάθε σπίτι υπάρχει κι ένα όπλο έχεις τη δυνατότητα να ρίξεις με κάθε είδους όπλο που σου έρχεται στο μυαλό. Γίνε κι εσύ ο χαρακτήρας της ταινίας που «καθαρίζει» 100 «κακούς» στην κάθε σκηνή, ρίχνοντας όσες σφαίρες θες με καραμπίνες, τουφέκια με διόπτρες και αυτόματα όπλα.

6. Κάνε κάτι στο Λας Βέγκας για το οποίο δε θα ξαναμιλήσεις ποτέ στη ζωή σου

Πρόσεξε μόνο μη σηκωθείς παντρεμένος με μια άγνωστη φορώντας στολή «Έλβις» την επόμενη μέρα!

7. Πήγαινε σε έναν αγώνα NASCAR

Για να μάθεις επιτέλους τι νόημα έχει ένας αγώνας με αυτοκίνητα που τρέχουν μόνιμα σε ένα κύκλο. Α και φάει και κάτι κατά τη διάρκεια.

8. Παρακολούθησε μια παράσταση στο Broadway

Ξόδεψε 175 δολάρια για τα εισιτήρια του «βιβλίο για Μορμόνους», που σπάει ταμεία από τότε που πρωτοανέβηκε στο ιστορικό θέατρο. Μην προσπαθήσεις όμως να αγοράσεις και το βιβλίο επάνω στο οποίο βασίστηκε το έργο καθώς το πιθανότερο είναι να ξοδέψεις 3 ώρες στην ουρά, για να ανακαλύψεις στο τέλος πως έχει γίνει sold out.

9.Πήγαινε σε έναν αγώνα baseball

Αν δεν καταλάβεις πως παίζεται τελικά αυτό το παιχνίδι που λατρεύουν –μόνο­ οι αμερικάνοι, αγόρασε ένα μπαστούνι και ένα μια μπλούζα της ομάδας που θα παρακολουθήσεις, για να λες στις παρέες σου πως έχεις δει κι έναν αγώνα baseball.

10. Επισκέψου τη Disney Land..ή καλύτερα το Disney World στο Ορλάντο

Είναι το μέρος όπου τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Υποθέτοντας ότι τα όνειρά σου περιλαμβάνουν περί τις τρεις ώρες κάτω από τον καυτό ήλιο σε μια γραμμή με παιδιά που τσιρίζουν όλα για μια βόλτα που διαρκεί λιγότερο από μια επίθεση στο μπάσκετ.

The post Τα πιο αμερικάνικα πράγματα που μπορείς να κάνεις στις Η.Π.Α. appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα