Ρόλλερ Ντέρμπυ – Η τέχνη του να σπρώχνεις με αγάπη

08:31 3/8/2014 - Πηγή: iPop

Αυτό το άθλημα σωματικής επαφής με πατίνια δεν υπήρχε στην Ευρώπη πριν από 4 χρόνια. Το ρόλλερ ντέρμπυ, που ήρθε από τις ΗΠΑ και από την παράδοση των θεαματικών σπορ, κάνει αίσθηση ειδικά στη Γαλλία στην οποία έχουν δημιουργηθεί περισσότερα από 98 σωματεία.

Ωστόσο, η επίσημη αναγνώρισή του είναι δύσκολη. Για την ομοσπονδία από την οποία εξαρτάται το ρόλλερ ντέρμπυ, δεν είναι προς το παρόν παρά ένα απλό αγωνιστικό σπορ. Παίζεται κυρίως από γυναίκες κι έχει μια

δική του εντελώς κουλτούρα.

Οι κανόνες; Δέκα παίκτριες, πέντε σε κάθε ομάδα, έρχονται αντιμέτωπες και κυνηγιούνται σε ένα οβάλ έδαφος. Πρέπει να σκοράρουν όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους, ξεπερνώντας τις παίκτριες της αντίπαλης ομάδας, κι αυτό χωρίς να βγουν εκτός τροχιάς.

Η jammeuse – αναγνωρίσιμη χάρη στην κάσκα της με το αστέρι- έχει το ρόλο του σπασίματος, είτε με πονηριά είτε με δύναμη, του τοίχου που φτιάχνεται από αυτές που μπλοκάρουν. Έχονταςτηβοήθειατωνσυμπαικτριώντηςκερδίζειένανπόντογιακάθεπαίκτριαπουπερνάει.

Για τη διαιτησία αυτών των συναντήσεων, είναι απαραίτητα 4 πρόσωπα με πατίνια και 10 χωρίς για να συντονίζουν το παιχνίδι. Έναματςείναιδύσκολοκαιδιαρκείδύοημίωρα.

Έτσι οι 14 παίκτριες της κάθε ομάδας έχουν η καθεμιά ένα ρόλο, σύμφωνα με τις συμβουλές ενός προπονητή που έχει αυτή την αρμοδιότητα. Οι κανόνες του παιχνιδιού είναι ιδιαίτερα πολύπλοκοι και θα σας είναι σχεδόν αδύνατον να αντιληφθείτε το νόημα αυτού του σπορ αν δεν έχετε δει ένα ματς.

Το πνεύμα του « derbyfamily » με τρία βήματα !

Μπαίνουμε σε ένα σωματείο όπως μέσα σε μια οικογένεια. « Όταν οι ξένες έρχονται να παίξουν ένα ματς στην πόλη μας, τις φιλοξενούμε στα σπίτια μας. Ζήτω η υποστήριξη ! » διαβεβαιώνει η Κιλλ Μπελ, ένα από τα rollergirls του Παρισιού.

Τα κορίτσια στο προσκήνιο. « Πρέπει να αποδεχτείς το σώμα σου. Αυτό αναδεικνύει τις δυνατές γυναίκες, είναι ένας τρόπος για να οικειοποιηθείς το σώμα σου γιατί πρέπει να είσαι μαχητική, να ξεπερνάς τον εαυτό σου και να είσαι απαιτητική ώστε να μην δεχτείς χτύπημα. Αυτό το σπορ άλλαξε τη ζωή μου. Ως γυναίκα φοβάμαι πια λιγότερο να διεκδικήσω τη θέση μου στον δημόσιο χώρο», εξομολογείται μια από τις παίκτριες της Πιγκάλ.

Αν δεν υπάρχει, κάντο ! « Δίνουμε πολλά από την προσωπική μας ζωή, δηλώνει η Ορελίν Λεκόκ, πρόεδρος των lutècedestroyeuseς στο Παρίσι. Όλαβασίζονταιστονεθελοντισμό. Κάποιες είναι στην επιτροπή της στρατολόγησης, άλλες διαχειρίζονται τα μέσα επικοινωνίας ή το συντονισμό ανάμεσα στους συνδέσμους, προκειμένου να προετοιμαστούν και να διοργανωθούν οι συναντήσεις με τις άλλες ομάδες.»

Οδηγίες για καλή διεξαγωγή. Για ποιον;
Για όλο τον κόσμο. Δεν υπάρχει ένα ιδιαίτερο φυσικό προφίλ. Οι πιο κοντές και αδύνατες μπορούν να αποδειχθούν οι πιο σκληρές και γρήγορες. Μπορούμεναπροοδεύσουμεγρήγορα. «Την πρώτη φορά που ανέβηκα στα πατίνια μου, αισθάνθηκα σαν Μπάρμπι στον πάγο», διηγείται μια από τις γνωστές παίκτριες της Πιγκάλ. Το προφίλ των παικτών και των παικτριών είναι ετερογενές: δάσκαλος, μοντέζ στην τηλεόραση, νοσοκόμα. Στο γήπεδο, είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα: σε αυτή του σπορ και της νίκης!»

Photoς: parismatch.com

The post Ρόλλερ Ντέρμπυ – Η τέχνη του να σπρώχνεις με αγάπη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα