«Τα περιθώρια εξαντλούνται» προειδοποιεί ο Σόιμπλε

09:31 26/2/2016 - Πηγή: iPop

Τα περιθώρια της νομισματικής πολίτικης εξαντλούνται επισημαίνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Β.Σόιμπλε, ο οποίος σε δηλώσεις του εστίασε στην εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και απηύθυνε έκκληση για άμεση άρση μέτρων.

Όπως υπογράμμισε ο Σόιμπλε, από την Σανγκάη όπου και βρίσκεται για την σύνοδο των κεντρικών τραπεζιτών και των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των Είκοσι (G20):

Πρέπει να κάνουμε

σαφές ότι τα περιθώρια της νομισματικής πολιτικής έχουν εξαντληθεί και πρέπει να σκεφτούμε το πώς μπορούμε να επιτύχουμε την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ζήτησε να γίνουν άμεσα διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να παρθούν μέτρα ελέγχου των χρηματοοικονομικών ροών τα οποία θα έχουν ως στόχο την μείωση της αναταραχής που υπάρχει στις αγορές.

Μάλιστα, ο Β. Σόιμπλε χαρακτήρισε«τρομερό λάθος» την αποδυνάμωση του ελέγχου των ρυθμιστικών αρχών στις αγορές και σημείωσε πως αυτό δεν πρέπει για κανέναν λόγο να συμβεί.

Ο Υπουργός έριξε ευθύνες στη επεκτατική νομισματική και δημοσιονομική πολιτική που εφαρμόστηκε από κυβερνήσεις, αλλά και κεντρικές τράπεζες λέγοντας πως μπορεί να φταίνε για την κρίση και συμπλήρωσε:

Αν θέλουμε η πραγματική οικονομία να αναπτυχθεί δεν υπάρχουν παρακαμπτήριες οδοί με τις οποίες αποφεύγουμε τις μεταρρυθμίσεις

Αναφερόμενος στα πακέτα τόνωσης ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών σημείωσε: «Το να μιλάμε για τα πακέτα τόνωσης της οικονομίας απλώς μας αποσπά από το αληθινό έργο που έχουμε μπροστά μας».

Ενώ κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Β. Σόιμπλε τόνισε:

Το μοντέλο της ανάπτυξης που χρηματοδοτείται από νέο χρέος έχει φθάσει στα όρια του. Δημιουργεί νέα προβλήματα, αυξάνει τα χρέη, δημιουργεί φούσκες και ανάληψη υπερβολικών κινδύνων, μετατρέποντας την οικονομία σε ζόμπι

photo:Aris Oikonomou / SOOC

The post «Τα περιθώρια εξαντλούνται» προειδοποιεί ο Σόιμπλε appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα