Όλο και πιο κοντά σε μείωση επικουρικών και πλαφόν στις κύριες συντάξεις

08:49 26/2/2016 - Πηγή: iPop

Με την μέρα της επιστροφής των επικεφαλής των Θεσμών στην Αθήνα να πλησιάζει, οι φήμες για μείωση των επικουρικών και πλαφόν στις κύριες συντάξεις όλο και φουντώνουν, ενώ αιχμές επί του θέματος άφησε και κυβερνητικό στέλεχος.

Έτσι, η πιθανότητα να δούμε μείωση στις επικουρικές και στο πλαφόν για τις κύριες συντάξεις αναμένεται να μετατραπεί σε πραγματικότητα.

Για το άθροισμα των συντάξεων το πλαφόν αναμένεται να κινηθεί στα 2.300-2.500 ευρώ. Περίπου 50.000 συντάξεις θα υποστούν την συγκεκριμένη μείωση

που είναι σήμερα μεγαλύτερες από 2.000 ευρώ μικτά.

Για τις επικουρικές, το πιθανότερο σενάριο είναι η κλιμακωτή μείωσή τους από 2% μέχρι 20% για εκείνες που υπερβαίνουν τα 170 ευρώ.

Ερωτηματικά προκύπτουν σχετικά με το εάν η Κυβέρνηση θα αποδεχθεί τον καθορισμό της εθνικής σύνταξης στα 320 ευρώ. Οι Θεσμοί θεωρούν τα 384 ευρώ ιδιαίτερα υψηλό ποσό.

Την Πέμπτη, κυβερνητικό στέλεχος μιλώντας για τις διαπραγματεύσεις είπε πως θα επιτευχθεί συμφωνία για το ασφαλιστικό εάν μειωθεί το ανώτατο πλαφόν για τις συντάξεις.

Ο κυβερνητικός παράγοντας είπε πως το κουαρτέτο αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση όσο πιο σύντομα γίνεται.

Το ίδιος στέλεχος ανάφερε πως υπάρχουν συγκλίσεις Κυβέρνησης – Θεσμών για το ασφαλιστικό, όμως η ελληνική πλευρά διαφωνεί με το ΔΝΤ σχετικά με το δημοσιονομικό κενό.

Δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία για το ασφαλιστικό, τόνισε, και πρόσθεσε πως θα επιτευχθεί συμφωνία εάν «προωθηθούν ορισμένες παραμετρικές αλλαγές στο σχέδιο που αφορούν στις επικουρικές και στη μείωση του ανώτατου πλαφόν στην κύρια σύνταξη και στις πολλαπλές συντάξεις».

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνέντευξή του στο Reuters απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο για μείωση των συντάξεων.

Είδομεν…

Photo: Fragiskos Samsas / SOOC

The post Όλο και πιο κοντά σε μείωση επικουρικών και πλαφόν στις κύριες συντάξεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα