Στα άκρα η κόντρα Μουζάλα με την Αυστριακή ΥΠΕΣ

07:24 26/2/2016 - Πηγή: iPop

Συνέχεια δόθηκε στην κόντρα μεταξύ του Γιάννη Μουζάλα και της Αυστριακής ΥΠΕΣ, ακόμα και μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε.

Η διαμάχη τους είχε ξεκινήσει ήδη από την συνεδρίαση. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την διάρκεια της διάσκεψης των ΥΠΕΣ, ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, διαπληκτίστηκε με την υπουργό Εσωτερικών της Αυστρίας, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτερ. Τον καβγά των δύο φαίνεται πως διέκοψε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών,Μπερνάρ Καζνέβ, ο οποίος μάλιστα φαίνεται πως υπερασπίστηκε τον Γιάννη Μουζάλα.

Ο

υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής τόνισε κατά την διάρκεια του συμβουλίου, ότι η στάση της Αυστρίας είναι μονομερής και την χαρακτήρισε «μη φιλική», ενώ πρόσθεσε πως παραβιάζει τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής.

«Η στάση της Αυστρίας βλάπτει την Ελλάδα, της αφαιρεί τον απαιτούμενο χρόνο προετοιμασίας, αλλά βλάπτει και την Ε.Ε., καθώς προωθεί τις εθνικές μονομερείς ενέργειες με άλλα κράτη και χώρες που δεν ανήκουν στην Ε.Ε.».

Η Αυστριακή ΥΠΕΣ μετά την ολοκλήρωση του συμβουλίου εξέφρασε την άποψη πως εάν η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να προστατεύσει τα σύνορά της, τότε θα πρέπει να τεθεί το ερώτημα εάν μπορεί να συνεχίσει να είναι εξωτερικό σύνορο της Σένγκεν. Φυσικά υποστήριξε τον έξτρα έλεγχο στα ελληνικά σύνορα με την ΠΓΔΜ προκειμένου να σταματήσουν οι προσφυγικές ροές.

Η ίδια αναφερόμενη στην Διάσκεψη της Βιέννης τόνισε πως «αποτελεί την αρχή του τέλους της νεύσης για διέλευση. Είπε πως είχε την Πέμπτη μια ειλικρινή συνομιλία με τους ΥΠΕΣ της Ελλάδας και της Γερμανίας και δήλωσε πως ο Έλληνας ομόλογός της είπε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να προστατεύσει τα εξωτερικά σύνορά της.

Φυσικά οι δηλώσεις της προκάλεσαν την εκ νέου οργή του Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος την κατηγόρησε πως παραποιεί την αλήθεια.

Ο υπουργός έκανε λόγο ότι η Αυστριακή ΥΠΕΣ «παρασύρει την Αυστρία σε όλο και πιο εχθρικές ενέργειες απέναντι στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να δικαιολογήσει τις προηγούμενες αντιευρωπαϊκές μονομερείς ενέργειές της και την απομόνωση που αυτές προκάλεσαν».

Τόνισε πως όλοι κατηγορούν τις μονομερείς ενέργειες λέγοντας πως «η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, η Frontex, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η πλειοψηφία των Κρατών-Μελών της Ένωσης καθώς και η Προεδρεία της Ε.Ε. αποκήρυξαν σήμερα, όπως έχουν κάνει και στο παρελθόν, τις μονομερείς ενέργειες».

Τέλος, με τις δηλώσεις του ήρθε και η διάψευση της φράσης της Αυστριακής ΥΠΕΣ, η οποία έλεγε ότι ο ίδιος παραδέχθηκε την αδυναμία της Ελλάδας να φυλάξει τα σύνορά της.

Η Γιοχάνα Μικλ Λάιτνερ με τις δηλώσεις της παραποιεί την αλήθεια. Η Ελλάδα και ο κ. Μουζάλας ισχυρίζονται σε όλους τους τόνους ότι η χώρα μας φυλάττει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα σύνορα της που αποτελούν και σύνορα της Ευρώπης. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει η Frontex, η Ευρωπαϊκή επιτροπή και τόσοι άλλοι φορείς με επίσημες τοποθετήσεις τους. Ενέργειες και δηλώσεις σαν της κυρίας Λάιτνερ δεν βοηθούν στην επίλυση του προβλήματος αλλά στην διόγκωσή του

The post Στα άκρα η κόντρα Μουζάλα με την Αυστριακή ΥΠΕΣ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα