Τα μέτρα ανακούφισης του Τσίπρα και τα σχόλια της Αντιπολίτευσης

07:54 9/12/2016 - Πηγή: iPop

Διάγγελμα απηύθυνε το βράδυ της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με το οποίο ανακοίνωσε μέτρα ανακούφισης για τους χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά και τα νησιά που φιλοξενούν τους περισσότερους πρόσφυγες. Η Αντιπολίτευση σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Α. Τσίπρα έκανε λόγο ότι εμφανίζεται σαν απερχόμενος Πρωθυπουργός, ότι προκαλεί ενώ ετοιμάζει νέα

«χτυπήματα» προς τον λαό και ότι «μοιράζει λίγους απ’ τους νέους φόρους».

Τα μέτρα ανακούφισης που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός:13η σύνταξη σ’ όσους το έχουν ανάγκη. 617 εκατομμύρια ευρώ σε 1.600.000 συνταξιούχους. «Η διανομή του ποσού θα γίνει ως εξής: Οι δικαιούχοι με τις μικρότερες συντάξεις θα λάβουν μεγαλύτερη βοήθεια»Μέτρα στήριξης των νησιών που δέχονται τις μεγαλύτερες προσφυγικές ροές. «Για όσο μαίνεται η προσφυγική κρίση θα αναστείλουμε την αύξηση του ΦΠΑ».Αναλυτικά η αντίδραση των κομμάτων στο διάγγελμα Τσίπρα:Νέα Δημοκρατία

Για συμπεριφορά απερχόμενου Πρωθυπουργού κάνει λόγο η ΝΔ, σχολιάζοντας το γεγονός ότι, ενώ υποσχέθηκε παροχές, θα τις πάρει πίσω με νέα μέτρα και μειώσεις στις συντάξεις.

Ενώ η συζήτηση για τον προϋπολογισμό είναι σε εξέλιξη, «ο Αλ. Τσίπρας εμφανίζεται πλέον ως απερχόμενος και πανικόβλητος Πρωθυπουργός», ανέφερε η ΝΔ σε ανακοίνωσή της.

«Φοβισμένος από την κοινωνική κατακραυγή προσπαθεί να κοροϊδέψει πάλι, αυτήν τη φορά τους συνταξιούχους. Μόνο που τώρα πια δεν τον πιστεύει κανείς», συνέχισε η ανακοίνωση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για να καταλήξει στο εξής:

Αφού έκοψε το ΕΚΑΣ και επέβαλλε μεγαλύτερους φόρους, τώρα υπόσχεται ένα μικρό βοήθημα. Θα τους τα πάρει πίσω στο πολλαπλάσιο από τους νέους φόρους και τη νέα μείωση των συντάξεων που συμφώνησε ήδη με τους πιστωτές

Το Ποτάμι

Το Ποτάμι στην ανακοίνωσή του σχολιάζει ότι ο Α. Τσίπρας μοιράζει λίγους απ’ τους νέους φόρους που βάζει και τονίζει ότι οι παροχές θα είχε αξία αν προέρχονταν απ’ την μείωση της κρατικής σπατάλης.

«Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού θα είχαν αξία αν τα λεφτά αυτά προερχόντουσαν από τη μείωση της κρατικής σπατάλης και του κομματικού κράτους. Αν τα χρήματα προερχόντουσαν από μείωση της κρατικής σπατάλης, τα μέτρα θα μπορούσαν να έχουν μόνιμο χαρακτήρα.

Η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να ψηφίσει ένα νέο πακέτο εισπρακτικών μέτρων».

Για τον ΦΠΑ, το Ποτάμι αναφέρει ότι «είναι κάτι που επιβαλλόταν να γίνει και συμπλήρωσε ότι το Ποτάμι επιμόνως ζητούσε όλη αυτή την περίοδο να ληφθεί η συγκεκριμένη πρωτοβουλία».

ΠΑΣΟΚ

Και το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του στέκεται στο γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός υποσχέθηκε μέτρα ανακούφισης, αλλά ουσιαστικά δεν θα κάνουν την διαφορά καθώς οι νέοι φόροι που έρχονται αλλά και τα μέτρα που έχει πληρώσει ο λαός του έχουν στερήσει ήδη αρκετά.

«Εμείς δεν θα πράξουμε ότι ο κ. Τσίπρας, που λοιδορούσε το κοινωνικό μέρισμα που με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ δόθηκε το 2014. Εμείς σεβόμαστε απόλυτα την ανάγκη αυτών που χρειάζονται τα κατά μέσο όρο 380 ευρώ έστω και για μια φορά.

Ωστόσο, οι πολίτες (και οι χαμηλοσυνταξιούχοι ), πλήρωσαν σε πρόσθετα μέτρα 7,2 δισ. ευρώ λόγω του μνημονίου Τσίπρα την διετία 2015/2016. Οι χαμηλοσυνταξιούχοι έχασαν το ΕΚΑΣ (οι μισοί το 2016 και οι άλλοι το 2017).

Το 2017 οι πολίτες (και οι χαμηλοσυνταξιούχοι) θα πληρώσουν 2,4 δισ. περισσότερα σε φόρους και οι συνταξιούχοι θα χάσουν ακόμη 750 εκ ευρώ περίπου.

Με τους χειρισμούς του κ Τσίπρα έρχονται μέτρα 4,5 δισ. ευρώ ακόμη.

Άρα οι ΣΥΡΙΖΑ /ΑΝΕΛ εφαρμόζουν απόλυτα την λαϊκή ρήση: Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι. Το άγριο κάψιμο του Λαού μας δεν θα ξεχαστεί με τις προεκλογικού και φιλανθρωπικού τύπου παροχές. Ας είναι βέβαιοι για αυτό».

Για την αναστολή της αύξησης ΦΠΑ στα νησιά, το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι η κ. Γεννηματά είχε καταθέσει στην Χίο πριν ένα μήνα την ίδια πρόταση στην Χίο, ενώ είχε επανέλθει ως ζήτημα με ερώτηση προς τον ΥΠΟΙΚ από βουλευτές. «Έστω και την τελευταία στιγμή μας άκουσαν».

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ κάνει λόγο για «προκλητική κοροϊδία», καθώς η Κυβέρνηση μοιράζει παροχές, ενώ την ίδια ώρα ετοιμάζεται να ψηφίσει νέα μέτρα ενάντια στον λαό.

«Την ώρα που η κυβέρνηση ψηφίζει στη Βουλή έναν ακόμη προϋπολογισμό με νέους φόρους και περικοπές για το λαό κι ετοιμάζει νέο χτύπημα στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, ελέω δεύτερης αξιολόγησης και απόφασης Eurogroup, μόνο ως προκλητική κοροϊδία μπορούν να εκληφθούν τα κυβερνητικά διαγγέλματα που διανέμουν ψίχουλα, από τα ματωμένα πλεονάσματα, στους πιο εξαθλιωμένους, που η ίδια πολιτική τους δημιουργεί και πολλαπλασιάζει.

Στόχος της Κυβέρνησης είναι να πείσουν τον λαό να ξεχάσει κάθε έννοια δικαιώματος και να συμβιβαστεί με τα ελάχιστα και τις εφάπαξ παροχές – ψίχουλα.

Την απάντηση στον Πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του δώσανε σήμερα οι εργαζόμενοι με τις μαζικές κινητοποιήσεις τους, στο πλαίσιο της πανελλαδικής, πανεργατικής απεργίας, η μεγάλη επιτυχία της οποίας ανάγκασε τον Πρωθυπουργό να καταφύγει σε αυτό το νυχτερινό διάγγελμα».

The post Τα μέτρα ανακούφισης του Τσίπρα και τα σχόλια της Αντιπολίτευσης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσίπρα, Αντιπολίτευσης,tsipra, antipolitefsis