Τα 3 πρώτα βήματα για να αλλάξεις την ενέργειά σου

20:30 18/9/2014 - Πηγή: iPop

Δεν είναι απλώς ότι έχεις το ανικανοποίητο. Κάποιες φορές όντως δεν είσαι ευχαριστημένος με τη ζωή σου και δεν ξέρεις από πού να αρχίζεις να την αλλάζεις. Τα «συμπτώματα» είναι ότι δεν βρίσκεις χαρά στην καθημερινότητά σου, δεν εμπνέεσαι για να δουλέψεις και έχεις παραιτηθεί από την προσπάθεια για εξέλιξη.

Φυσικά, το να διαγράψεις τη ζωή σου όπως έχει δεν είναι απλό ούτε ο στόχος, γι” αυτό εμείς σου προτείνουμε τους 3 πρώτους τρόπους για να αλλάξεις την ενέργειά σου.

Άλλαξε το περιβάλλον σου

Ένας από τους πιο απλούς τρόπους για να αλλάξεις την ενέργειά σου είναι να κάνεις αλλαγές

στο χώρο σου. Πάρε ένα άνετο έπιπλο, βάψε τους τοίχους σου, αγόρασε λουλούδια, βάλε τελείως διαφορετική μουσική να παίζει ή κρέμασε κορνίζες με φωτογραφίες στον τοίχο.

Αν το γραφείο σου είναι ο λόγος που αισθάνεσαι πεσμένος, κάνε μικροαλλαγές εκεί. Πολλές φορές ακόμα και το να αλλάξεις το desktop στον υπολογιστή ή το smartphone σου βοηθάει!

Πολλές φορές ο ίδιος ο χώρος, κουβαλά μυρωδιές, εικόνες, ήχους, αναμνήσεις κι αλλάζοντάς τον ξεφορτώνεσαι και όποια αρνητική εμπειρία.

Άλλαξε χώρο

Αυτό δεν είναι τόσο απλό γιατί προϋποθέτει ότι έχεις τη δυνατότητα να μετακομίσεις ή να αφήσεις τη δουλειά σου, αλλά ίσως είναι το μόνο που χρειάζεσαι. Μπορείς να ξεκινήσεις ήπια και να καταφύγεις σε αυτό το βήμα μόνο όταν όλα τα άλλα δεν λειτουργούν.

Ίσως βοηθήσει αντί να πας κατευθείαν από τη δουλειά στο σπίτι, να περάσεις από το γυμναστήριο ή να πας για καφέ ή από το σπίτι ενός φίλου. Δοκίμασε ένα διαφορετικό σουπερμάρκετ ή πήγαινε στη λαϊκή κάποιας άλλης γειτονιάς.

Αλλάζοντας χώρο, ανοίγεσαι σε νέες εμπειρίες και ξεφεύγεις από τη ρουτίνα που μπορεί να σε τροφοδοτεί με αρνητική ενέργεια.

Άλλαξε φιλοσοφία

Αυτό είναι το πιο δύσκολο. Δεν μιλάμε απλώς για το να προκαλείς «χαρούμενες σκέψεις», αλλά να στρώσεις το έδαφος για νέες ιδέες και ανάπτυξη. Αν νιώθεις βαρύς ή πεσμένος, δοκίμασε κάτι διαφορετικό. Διάβασε ένα βιβλίο, υλοποίησε μια ιδέα για επιχείρηση που έχεις, ξεκίνα μια ξένη γλώσσα, βρες ένα χόμπι.

Όλα αυτά θα σε βοηθήσουν όχι μόνο να αποκτήσεις νέες δεξιότητες, αλλά κυρίως διάθεση και ενέργεια για να χειριστείς και όλα τα υπόλοιπα ζητήματα της ζωής σου.

The post Τα 3 πρώτα βήματα για να αλλάξεις την ενέργειά σου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα