Αλλαγές σε πρόστιμα και άδειες οδήγησης προανήγγειλε ο Σπίρτζης

21:31 21/3/2016 - Πηγή: iPop

Μεγάλες αλλαγές σχετικά με τις άδειες οδήγησης, τα πρόστιμα αλλά και την κυκλοφοριακή αγωγή προανήγγειλε ο Χρήστος Σπίρτζης, υπουργός Μεταφορών. Σύμφωνα με τον ίδιο, προτεραιότητα είναι η οδική ασφάλεια.

Ο υπουργός Μεταφορών τόνισε σχετικά με τις αλλαγές που έρχονται ότι τα πρόστιμα θα καθορίζονται από το πόσο σημαντική είναι η παράβαση, την οικονομική δυνατότητα του πολίτη, αλλά και την επίδραση της παράβασης στην οδική ασφάλεια.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως οι αλλαγές δεν θα προβλέπουν μείωσε σε πρόστιμα που σχετίζονται

με επικίνδυνες παραβάσεις, όπως είναι η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ο κ. Σπίρτζης υπογράμμισε πως το υπουργείο Μεταφορών είναι έτοιμο να αναμορφώσει το θεσμικό πλαίσιο για τις μεταφορές και τις υποδομές.

«Θα έχουμε ένα άλλο θεσμικό πλαίσιο, γύρω από τις άδειες οδήγησης και την κυκλοφοριακή αγωγή, γύρω από τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι παραβάτες, γύρω από τα πρόστιμα, που θα επιβάλλονται από εδώ και πέρα, με τρόπο που αυτά να μπορούν να λειτουργούν και όχι να μην υπάρχουν επί της ουσίας. Τα δρακόντεια μέτρα αυτό που φέρνουν είναι μη μέτρα».

Η κ. Πέρκα, γ.γ. του Υπουργείου είπε πως η οδική συμπεριφορά είναι ζήτημα κουλτούρας και πολιτισμού του κάθε λαού.

Παρότι η χώρα μας έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη πρόοδο στους σχετικούς δείκτες οδικής ασφάλειας για την περίοδο 2010 – 2014, επιτυγχάνοντας 37 % μείωση στον αριθμό νεκρών από τροχαία ατυχήματα, απαιτείται εντατικοποίηση και ενίσχυση δράσεων. Σε ότι αφορά την οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, το 2014 από τις 730 συνολικές αφαιρέσεις αδειών οδήγησης οι 590 οφείλονταν στην οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, ενώ το 2015, για τις 900 αφαιρέσεις συνολικά, ο αριθμός ανήλθε στις 780 αντιστοίχως

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

The post Αλλαγές σε πρόστιμα και άδειες οδήγησης προανήγγειλε ο Σπίρτζης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα