Συρία: Δεκάδες άμαχοι νεκροί από επίθεση του Ισλαμικού Κράτους

10:54 26/12/2016 - Πηγή: iPop

Δεκάδες άμαχοι σκοτώθηκαν στη Συρία από επίθεση που πραγματοποίησε το Ισλαμικό Κράτος.

Πιο συγκεκριμένα, τουλάχιστον 30 άτομα- άμαχος πληθυσμός- έχασαν την ζωή τους, ενώ ακόμα δεκάδες τραυματίστηκαν μετά από επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη αλ- Μπαμπ που τοποθετείται στην βορειοδυτική Συρία.

Η ανακοίνωση έγινε απ’ τον τουρκικό στρατό.

Οι Σύροι αντάρτες, έχοντας την υποστήριξη της Τουρκίας, εδώ και εβδομάδες πολιορκούν την πόλη, η οποία είναι προς το παρόν κάτω απ’ τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους.

Η πολιορκία της πόλης γίνεται στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη» της Άγκυρας. Η επιχείρηση έχει ως στόχο τον διωγμό σουνιτών σκληροπυρηνικών και Κούρδων μαχητών από τα νότια σύνορά Τουρκίας- Συρίας.

Πυροβολικό και τεθωρακισμένα ανέπτυξε η Τουρκία στα σύνορα με τη Συρία

Νέες συστοιχίες πυροβολικού και τεθωρακισμένων αρμάτων ανέπτυξε η Τουρκία την Κυριακή στα σύνορα με τη Συρία. Στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για την κατάληψη προπυργίου του ISIS.

Το πρακτορείο «Anadolu» μεταδίδει ότι πολλά άρματα, οχήματα μεταφοράς προσωπικού, όπως επίσης και 10 συστοιχίες του τουρκικού πυροβολικού βρίσκονται στο Ογκουζελί και το Καρκαμίς, περιοχές στα τουρκοσυριακά σύνορα.

Σημειώνουμε ότι οι συγκεκριμένες ενισχύσεις αποφασίστηκαν ενώ γύρω απ’ την πόλη Αλ Μπαμπ- προπύργιο του ISIS- οι δυνάμεις της Τουρκίας σφίγγουν τον κλοιό, προσπαθώντας να βοηθήσουν τους αντάρτες να ανακαταλάβουν την περιοχή.

The post Συρία: Δεκάδες άμαχοι νεκροί από επίθεση του Ισλαμικού Κράτους appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα