Υλικές ζημιές απ’ τον σεισμό στην Χιλή

08:43 26/12/2016 - Πηγή: iPop

Μόνον υλικές ζημιές άφησε πίσω του ο σεισμός που σημειώθηκε την Κυριακή στην Χιλή ύψους 7.6 βαθμών Ρίχτερ. Χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους ανήμερα Χριστουγέννων λόγω του σεισμού και της προειδοποίησης για τσουνάμι που ακολούθησε.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, απ’ τον σεισμό δεν υπάρχουν θύματα, ούτε σοβαρές ζημιές.

«Δεν είχαμε φοβηθεί τόσο ποτέ πριν στη ζωή μας», είπε στα ΜΜΕ κάτοικος

στο νησί Κιλοέ.

Η προειδοποίηση για τσουνάμι τελικά ήρθη τρεις ώρες μετά την έκδοσή της, ωστόσο η εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων είχε δώσει ήδη εντολή για εκκένωση των παραθαλάσσιων περιοχών.

5.000 άνθρωποι που είχαν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, τελικά πήραν το «πράσινο φως» για να επιστρέψουν σ’ αυτά με ασφάλεια.

Ποιες είναι οι υλικές ζημιές που έχουν καταγραφεί;

Τουλάχιστον μια γέφυρα στην περιοχή είναι αδιάβατη, ενώ κάποιοι δρόμοι έχουν κλείσει. Τα συνεργεία εργάζονται με στόχο να αποοκατασταθεί όσο το δυνατό ταχύτερα η ηλεκτροδότηση για 21.000 σπίτια που έμειναν χωρίς ρεύμα.

Παράλληλα, ελαφριές ζημιές σημειώθηκε και σε σπίτια.

Σημειώνουμε πως η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην άλλη πλευρά των Άνδεων, στην Αργεντινή, στη νοτιοδυτική πόλη Μπαριλότσε.

Η περιοχή που επλήγη από τον σεισμό είναι νότια της πόλης Βαλντίβια. Η εν λόγω πόλη το 1960 είχε πληγεί από σεισμό 9,5 βαθμών, απ’ τον οποίο είχαν χάσει την ζωή τους 1.655 άνθρωποι. Ο συγκεκριμένος σεισμός θεωρείται και ο πιο ισχυρός που έχει καταγραφεί ποτέ.

Photo: Getty

The post Υλικές ζημιές απ’ τον σεισμό στην Χιλή appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα