Σύντομα το κινητό σου θα φορτίζει σε μόλις 30″!

12:01 5/5/2014 - Πηγή: iPop

Το έχεις σκεφτεί. Γιατί να μην κρατάει λίγο (ή πολύ) παραπάνω η μπαταρία του κινητού σου; Ή πώς το κινητό σου θα φορτίζει σε χρόνους πρακτικούς για τις καθημερινές μας υποχρεώσεις;

Μια εταιρεία στο Τελ Αβίβ που λέγεται Store Dot -επιτέλους- δίνει τη λύση! Έχει δημιουργήσει μια τεχνολογία που μπορεί να φορτίσει ολόκληρη την μπαταρία του κινητού σου σε λιγότερο από ένα λεπτό. Για την ακρίβεια, το πέτυχαν με ένα

Samsung Galaxy S3 σε μόλις 30 δευτερόλεπτα. Δες το βίντεο:

Wow! Εντυπωσιακό!

Τι είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό;

Ότι η λύση μπορεί να βρίσκεται στα πιο απίθανα σημεία! Η νανοτεχνολογία που τροφοδοτεί το σύστημα αυτό ανακαλύφθηκε στην πραγματικότητα μέσα από την έρευνα για τη νόσο του Alzheimer. Μια συγκεκριμένη πρωτεΐνη που μειώνει τους νευρώνες που προκαλούν Alzheimer έδειξε ιδιαίτερα υψηλή χωρητικότητα, παρουσιάζοντας μια ιδιότητα που ονομάζεται «charge trapping». Οι επιστήμονες αξιοποίησαν το εύρημα στην τεχνολογία.

Σκέψου τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό σε ό,τι χρησιμοποιούμε καθημερινά: μπαταρίες, οθόνες, οπτικούς αισθητήρες και τη μνήμη σε κινητές συσκευές. Η εταιρεία πιστεύει ότι το λίθιο θα εγκαταλειφθεί πλήρως ως πρώτη ύλη!

Ο ιδρυτής εκτιμά ότι τα προϊόντα της εταιρείας θα σχεδιαστούν στην τελική τους μορφή το 2015 και θα κυκλοφορήσουν στην αγορά το 2016.

The post Σύντομα το κινητό σου θα φορτίζει σε μόλις 30″! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα