Πώς να διαβάσεις τις ετικέτες των καλλυντικών

10:00 5/5/2014 - Πηγή: iPop

Ο κανονισμός επιβάλλει την αναγραφή όλων των συστατικών στα καλλυντικά, αλλά τι να το κάνεις όταν δεν καταλαβαίνεις τίποτα από όσα αναφέρονται στις ετικέτες τους; Ακολουθεί ένα ταχύρρυθμο μάθημα για να σου είναι (κάπως) πιο κατανοητές οι ετικέτες των καλλυντικών.

Τα βασικάΔιαβάζοντας την ετικέτα, όσο προχωράμε προς τα κάτω μειώνεται και το ποσοστό περιεκτικότητας του συγκεκριμένου συστατικού στο καλλυντικό.Ό,τι περιέχεται σε ποσοστό κάτω του 1%, δεν είναι υποχρεωτικό να αναγράφεται από την εταιρεία.
Ωστόσο, για να μην σου μπαίνουν υποψίες, όλα τα συστατικά έχουν κατατεθεί στις αρμόδιες αρχές και είναι εγκεκριμένα. Το νερό επικρατεί στα περισσότερα καλλυντικά. Μπορεί να φτάσει ακόμα και το 40%.Αυτά αναγράφονται σε όλα τα καλλυντικά2 sites για να ελέγξεις την επικινδυνότητα των συστατικών

- EWG’s Skin Deep: Γράφοντας την ακριβή ονομασία του συστατικού, θα εμφανιστεί μια κλίμακα από το 1 έως 10 που προσδιορίζει την επικινδυνότητά του (με 10 το πιο επικίνδυνο).
- Cosmetics info: Γράφοντας την ακριβή ονομασία του συστατικού, θα εμφανιστούν πληροφορίες, ο λόγος που χρησιμοποιείται και επιστημονικά δεδομένα για αυτό.Μερικά από τα πιο συνηθισμένα συστατικά και οι λειτουργίες τους:

Διαλύτης (συνήθως νερό): Διαλυτοποίηση των συστατικών των καλλυντικών

Γαλακτωματοποιητές / Ομογενοποιητές:Βοηθούν στην ανάμειξη της υδατικής φάσης (νερό) με τη λιπαρή φάση (έλαια) και στη διασπορά των υλικών για να λάβουμε ομογενές καλλυντικό. Έχουν ένα λιπόφιλο μέρος που προσκολλάται στα έλαια και ένα υδρόφιλο που προσκολάται στο νερό.

Φυτικά Έλαια + Μαλακτικές ουσίες: Μαλακτικές ιδιότητες

Σάπωνες: Kαθαριστικό, προσκολλάται στη βρωμιά με το λιπόφιλο μέρος του και απομακρύνεται από το νερό με το υδρόφιλο μέρος του

Συντηρητικά: Καταστρέφουν ή εμποδίζουν την ανάπτυξη μικροοργανισμών κατά την παραγωγή και αποθήκευση του καλλυντικού

Αιθέρια Έλαια: Αντισηπτικά, αποτοξινωτικά, αναζωογονητικά

Παράδειγμα ετικέτας καλλυντικού

(κάνε κλικ για να διαβάσεις τα συστατικά)

* Τα στοιχεία προέκυψαν μετά την παρακολούθηση του workshop «Πώς να διαβάζετε ετικέτες καλλυντικών», που έγινε στο πλαίσιο του Athens Science Festival.

The post Πώς να διαβάσεις τις ετικέτες των καλλυντικών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα