DIY messthetics

11:31 5/5/2014 - Πηγή: iPop

Σε ενδιαφέρει η μουσική σκηνή των late ‘70w- early ‘80s; Τότε δεν πρέπει να χάσεις το DIY messthetics. Τι ακριβώς είναι αυτό; Με λίγα λόγια πρόκειται για μία έκθεση Βινυλίων, Παρουσίαση, Dj set και Παιδικό Εργαστήρι!

Τα τέλη της δεκαετίας 1970 και αρχές 1980 ήταν ουσιαστικά η πιο κατάλληλη εποχή για τη δημιουργία μιας avant–pop μπάντας / πρότζεκτ. Οι πληθωρικές δηλώσεις της progressive rock είχαν αρχίσει να ξεφουσκώνουν και

η αμεσότητα της pop μπάντας έπρεπε να επανε-ξεταστεί. Η punk αισθητική υποδείκνυε οτι προχωρημένες μουσικές θεωρητικές γνώσεις και ικανότητες δεν ήταν απαραίτητες για την παραγωγή μουσικής και είχε ανοίξει το δρόμο για πιο ντανταϊστικές, DIY, ερμηνευτικές απόπειρες.

Από τεχνολογικής πλευράς, στα τέλη του 70 εμφανίζονται προσιτά σε τιμή συνθεσάιζερ, αλλά προηγούνται των φθηνών, μαζικής παραγωγής keyboards που βγαίνουν στην αγο-ρά στα μέσα/ τέλη του 80. Κάτι πραγματικά σημαντικό συνέβη εκείνη την περίοδο. Ήταν φτηνό. Ήταν εύκολο. Πήγαινε φτιάξτο!

DIY στην Αγγλία, No Wave στη Νέα Υόκη, Neu Deutsche Welle στη Γερμανία, η άφιξη του βινυλίου, αλλά και της κασσέτας ανεξάρτητης, ‘σπιτικής’ παραγωγής ήταν γεγονός. Φαι-νομενικά αντιφατικά μουσικά ρεύματα, όπως punk, disco, funk και minimal-electro εμ-φανίστηκαν περίπου την ίδια χρονική στιγμή, με μπάντες να δανείζονται στοιχεία από όλα αυτά τα είδη με αυθεντική περιέργια και χωρίς την πρόθεση να είναι εσκεμμένα “πειραματικές”.

Όλες αυτές οι κοινωνικές, τεχνολογικές και δημιουργικές συγκλίσεις καταλήγουν στη δη-μιουργία μιας από τις πιο εκκεντρικές περιόδους στην ιστορία της ποπ, στην οποία οι ρό-λοι του ρομαντικού, σπιτικού καλλιτέχνη και του επικοινωνιακού, επαναστατικού πο-πσταρ έρχονται πιο κοντά απ’ ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη περίοδο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δευτέρα, 5 Μαΐου 2014

Έκθεση Βινυλίων/ Παρουσίαση / DJ set
Έκθεση εξώφυλλων και artworks βινυλίων, έναρξη 18.00
Παρουσίαση 19.00- 20.30
Dj set από τον Θεόφιλο και τον Αντώνη, 21.00

Τι να περιμένετε: add n to x, palais schaumburg, the wirtschaftswunder, the soft pink truth, meredith monk, tom tom club, devo, pizzicato five, the plastics, james chance, yello, sparks, aphex twin, nina hagen, lene lovich, chicks on speed, deerhoof, ludus, glaxo babies, lilliput, au pairs, mouse on mars, polysics, swell maps, les rita mitsouko, mo-dettes, gang gang dance, kevin blechdom, malaria!

Τρίτη, 6 Μαΐου 2014, 18.00- 20.00

Παιδικό Εργαστήρι ‘Φτιάξε το εξώφυλο για το αγαπημένο σου τραγούδι / συγκρότημα’ για όλες τις ηλικίες, με συνοδεία κηδεμόνα.
Φωτογραφίες από περιοδικά, καταλόγους, συσκευασίες, διαφημιστικά φυλλάδια ως πρώτη ύλη για να φτιάξεις ένα κολάζ εμπνευσμένο από το αγαπημένο σου τραγούδι/ συ-γκρότημα. Όταν οι εικόνες απομονώνονται από το αρχικό τους πλαίσιο και τοποθετού-νται σ’ένα καινούριο, μπορούν να προκύψουν ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

Διάρκεια: 5-6 Μαΐου 2014
Είσοδος: ελεύθερη

The post DIY messthetics appeared first on iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
messthetics τι ειναι
Τυχαία Θέματα