Συνεχίζονται οι τούρκικες προκλήσεις- Βάζουν «Τσεσμέ» στο Αιγαίο

14:50 22/2/2017 - Πηγή: iPop

Χωρίς τέλος είναι οι προκλήσεις από την Τουρκία. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως οι γείτονες μας αποφάσισαν να βάλουν «Τσεσμέ» στο Αιγαίο και να κάνουν βόλτες.

Η τούρκικη πλευρά φέρεται να αγνοεί τις προειδοποιήσεις της χώρας και συγκεκριμένα τα όσα είπε το βράδυ της Τρίτης ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς και συνεχίζει με κάθε τρόπο να προκαλεί.

Θυμίζουμε, πως το βράδυ της Τρίτης κατά η διάρκεια συνέντευξης του ο Υπουργός ξεκαθάρισε, πως η Ελλάδα

δεν είναι διατεθειμένη να ανεχθεί κάθε πρόκληση και απηύθυνε κάλεσμα στη γείτονα για διατήρηση των «κόκκινων γραμμών».

Με νέα Navtex την οποία εξέδωσε την Τετάρτη η Τουρκία σημειώνεται, πως δεσμεύει μεγάλες περιοχές του βορείου Αιγαίου με στόχο την πραγματοποίηση ερευνών.

Οι έρευνες θα πραγματοποιηθούν από το σκάφος «Τσεσμέ».

Συγκεκριμένα, με την NAVTEX 244/17 η Τουρκία ανακοινώνει, πως «το TCG CESME θα πραγματοποιήσει υδρογραφικές και ωκεανογραφικές έρευνες από τις 22 Φεβρουάριου στην περιοχή η οποία εκτείνεται μεταξύ του Άθω, της Θάσου, της Λήμνου και της Σαμοθράκης».

Η συγκεκριμένη NAVTEX από τη στιγμή που δεν αφορά καν γειτνιάζουσες θαλάσσιες περιοχές, δείχνει να εντάσσεται πλήρως στην προσπάθεια αμφισβήτησης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Θυμίζουμε, πως λίγες ώρες νωρίτερα και συγκεκριμένα το βράδυ της Τρίτης οι Τούρκοι προσπάθησαν να προκαλέσουν νέα ένταση στην περιοχή των Ιμίων. Τουρκικές ακταιωροί μαζί με φουσκωτό σκάφος επιχείρησαν να προσεγγίσουν τις βραχονησίδες.

Παρόμοιες κινήσεις έχουν γίνει και τις τελευταίες ημέρες ειδικά μετά από την επέτειο των Ιμίων.

Διαβάστε επίσης:

Κοτζιάς για Τουρκία: Κόντεψε να πατήσει την κόκκινη γραμμή

The post Συνεχίζονται οι τούρκικες προκλήσεις- Βάζουν «Τσεσμέ» στο Αιγαίο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα